Siropul de arțar, o adevărată instituție în Canada, are proprietăți anti-inflamatoare și anti-oxidante asemănătoare cu cele ale afinelor, ceaiului verde și altor „superalimente” de acest fel, arată un studiu științific.
„Am descoperit că mai multe elemente din siropul de arțar au proprietăți anti-oxidante și anti-inflamatoare care s-au dovedit eficiente în cancer, diabet și boli bacteriologice”, scrie Navindra Seeram, profesor la Universitatea din Rhode Island, Statele Unite, care a condus studiul.
Polifenolii din suc ar putea contribui la menținerea nivelului de zahăr din sângele diabeticilor, prin inhibarea enzimelor implicate, adaugă cercetătorul.
Oamenii de știință, care au studiat siropul de arțar de Quebec, au identificat 54 de elemente binefăcătoare, dintre care 5 total necunoscute.
Unul dintre ele a fost botezat quebecol, în cinstea provinciei canadiene francofone, cel mai mare producător mondial al acestui sirop.
Noile molecule descoperite le oferă chimiștilor posibilitatea să creeze noi remedii împotriva altor boli.
Citește și Poziția în care dormiți vă afectează viața