LOADING

Scrie...

Ouale crude pot contribui la prevenirea cancerului

Share

Doua galbenusuri crude de ou contin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar, sustine un grup de experti de la Universitatea Alberta din Canada.

Ouale de gaina reprezinta o sursa bogata in antioxidanti, care pot preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare si a cancerului, relateaza portalul MedDaily.

In urma unei analize a galbenusului de ou, ei au constatat ca acesta contine doi aminoacizitriptofanul si tirozina – cu proprietati antioxidante deosebite. Astfel, conform concluziei lor, doua galbenusuri crude de ou contin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar mediu si echivaleaza 25 de grame de afine.

Proprietatile benefice ale oualor se reduc la jumatate in cazul in care sunt fierte sau prajite, iar prepararea lor la microunde diminueaza si mai mult efectul lor terapeutic.

In cadrul aceluiasi studiu, oamenii de stiinta au identificat si mecanismul de actiune al proteinelor din ou. S-a dovedit ca acestea trec printr-un proces de transformare sub influenta enzimelor din stomac si intestinul subtire si favorizeaza producerea de peptide, acestea din urma actionand la fel ca mijloacele de scadere a tensiunii.

Studiul asupra beneficiilor oualor nu s-a incheiat inca, in prezent cercetatorii de la Universitatea Alberta incearca sa identifice intreaga gama de antioxidanti din ou.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *