Uleiul gras aflat în coaja boabelor de cătină albă este un bun stimulent imunitar, protejând mucoasele şi pielea de acţiunea nocivă a unor radiaţii.
Uleiul de cătină este al doilea din lume, după cel de palmier, ca bogăţie în vitamina E.
Consumat intern, în doze de 20 picături de 3 ori/zi, timp de o lună, în 2-3 cure pe an, acest ulei este un tonifiant general, antianemic şi vitaminizant. La copii, după vţrsta de un an, se administrează câte 5 picături, de 3 ori/zi. Doza poate fi mărită cu vârsta.
În plus, uleiul de cătină este un foarte bun tonic vascular şi nervos, protector coronarian şi antiaterosclerotic.
Încetineşte procesul de îmbătrânire, previne apariţia cancerului (în special cancerul pulmonar la fumători) şi îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului, asigurând trofierea celulei hepatice.
Prin conţinutul mare de beta-caroten, acest ulei este foarte eficient în stagnarea şi regresul diverselor afecţiuni oculare – miopie, hipermetropie, prezbitism, astigmatism, glaucom şi cataractă.
Citește și De ce contează forma fizică a femeilor?