Conopida – bogată în betacaroten, important pentru sănătatea plămânilor și a tubului digestiv. Este bogată și în calciu, fier, magneziu și vitamina C, importante în lupta împotriva virozelor respiratorii.
Portocale – aduc doza zilnica necesară de vitamina C, fiind bogate și în carotenoizi.
Citeşte şi O femeie îmbătrânește cu cinci ani într-o iarnă
Ovăz – bogat în beta-glucani, care protejează împotriva infecțiilor bacteriene sau virale. Este bogat în seleniu, important în lupta cu virusurile.
Ciupercile – aduc seleniu, important pentru imunitate, dar și vitamine B și D și beta-glucani.
Migdale – nucile și semințele sunt cea mai importantă sursă de vitamina E, un antioxidant care ajută organismul să producă anticorpi. De asemenea, furnizează doza de magneziu necesară pentru întreaga zi.
Pui – bogat în fier, dar și în seleniu.
Broccoli – o porție mică aduce doza zilnică de vitamina K, dar și vitamina A. De asemenea, ajută și la detoxifierea organismului.
Ouă – sursă importantă de vitamina D, despre care se știe că scade riscul de viroze respiratorii cu 40%. De asemenea, ouăle sunt bogate și în colină, sursă importantă de vitalitate și de energie.
Morcovi – bogați în betacaroten, important pentru sănătatea plămânilor.
Iaurt – îmbunătățește sănătatea tubului digestiv, cu rol în imunitatea organismului.
Citește și Siropul de arțar este un „superaliment”