LOADING

Scrie...

Share

Gemul de ardei iute este un produs clasic din Calabria, unde ardeiul iute este extrem de folosit in bucataria locala. Acest gem gustos si picant este ideal pentru a fi consumat cu diferite branzaturi, fie ca vorbim depre urda sau cascavalul romanesc sau despre alte tipuri de branzeturi maturate italiene sau frantuzesti.

Ingrediente:

  • Ardei iuti – rosii, picanti, proaspeti – 200 g
  • Ardei grasi – rosii – 800g
  • Vin – rosu – ½ pahar
  • Zahar – 500g
  • Sare – un varf

Spalati, uscati și taiati in doua ardeii grasi, apoi taiați jumatatile foarte marunt, inlaturand filamentele albe din interior si semintele; procedati in acelasi mod si cu ardeii iuti.

Puneti cele doua tipuri de ardei intr-un vas impreuna cu zaharul, sarea si vinul; puneti vasul pe aragaz, la foc mic.

Acoperiti vasul cu un capac si lasati pe aragaz aproximativ o ora. Dupa acest interval, dati gemul printr-un storcator de fructe obtinand o pasta cremoasa.

Mai puneti amestecul pe foc pentru inca jumatate de ora, mestecand, din cand in cand, cu o lingura de lemn.

Cand gemul devine dens, opriti focul si puneti gemul in borcane curate. Puneti capacele si lasati sa se raceasca.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *