Țineți morțiș să slăbiți, însă indiferent de eforturile pe care le depuneți nu vedeți nici un rezultat.
Vă prezentăm în continuare câteva motive posibile, descoperite în urma unor studii, care vă pot explica de ce nu reușiți totuși să slăbiți.
1. Mâncați cereale la micul dejun. Un studiu american a demonstrat că toți cei care mănâncă cereale dulci sunt loviți de o foame bruscă și riscă să mănânce mai multe calorii pe parcursul zilei decât cei care consumă la micul dejun un ou.
2. Puneți lapte în ceai. Ceaiul ajută la reducerea cantității de grăsimi absorbite prin intestin și poate diminua colesterolul.
Din păcate, proteinele existente în lapte neutralizează acest efect. Este indicat să beți ceai negru.
3. Nu citiți etichetele de pe produsele alimentare. Conform unui studiu, cei care citesc etichetele de pe produsele alimentare și fac și exerciții fizice pierd mai ușor în greutate decât cei care fac doar exerciții fizice.
4. Nu condimentați suficient mâncarea. Condimentele ajută în cele mai multe cazuri la arderea mai rapidă a caloriilor.
Piperul, de exemplu, reduce senzația de foame, în special pentru alimentele grase, sărate și dulci.
5. Aveți prieteni supraponderali. Cine se aseamănă, se adună… Dacă prietenii dvs se îngrașă, există riscul ca și dvs să faceți la fel, conform unui studiu al Universității Harvard.
6. Citiți cărți de bucate. Conform specialiștilor la Universitatea din California, privirea pozelor cu alimente cu înalt conținut de grăsimi stimulează partea creierului care controlează apetitul, ceea ce îmbină la… mâncare!
7. Mâncați într-o farfurie care are aceeași culoare cu mâncarea care se găsește în ea.
Dacă mâncați, de exemplu, spaghete bolognese într-o farfurie roșie, veți mânca mai mult decât dacă ați pune spaghetele într-o farfurie verde.
8. Evitați oglinzile. Dacă vă priviți într-o oglindă atunci când mâncați, în mod spontan veți mânca mai puțin. Faptul că vă „priviți în ochi” atunci când mâncați vă ajută enorm de mult să slăbiți în greutate.
9. Sunteți proaspăt divorțați sau căsătoriți.
10. Ascultați muzică în timp ce mâncați. Dacă este un ritm rapid, veți mânca mai repede. Ascultați, așadar, slow: veți mânca mai încet, dar și mai puțin.
11. Sunteți singuri la sala de sport. Conform unui studiu al Universității Oxford, durerea resimțită în timpul efortului este mult mai dură atunci când sunteți singuri decât atunci când sunteți în grup. Urmarea: aveți toate șansele să vă lăsați de sport.
12. Preferați să mergeți la sală în loc să alergați în parc. Practicarea sportului în aer liber vă îmbunătățește starea de spirit, vă diminuează anxietatea și vă ajută să vă țineți de programul pe care vi l-ați propus.
Citește și Interacțiunea remediilor naturiste cu medicamentele