Slăbiți 3 kilograme într-o lună ținând cont de vreme! Ați încercat foarte multe diete, dar nici una nu a dat rezultatele promise?
Nu puteți să urmați cu rigurozitate recomandările dietelor clasice? Vă prezentăm o dietă diferită de cele de care ați auzit sau pe care le-ați ținut până acum. Este vorba despre un program alimentar care ține cont de condițiile meteorologice și de dispoziția dumneavoastră.
Dieta dă rezultate atât în cazul persoanelor meteosensibile, care reacționează patologic la modificările fenomenelor meteorologice, cât și în cazul celor care își schimbă foarte repede dispoziția, ajungând de la energie și optimism la nepăsare și pesimism, fiindu-le greu să urmeze un program alimentar restrictiv.
Regimul se bazează pe aportul zilnic a 1.400 de calorii și vă ajută să slăbiți 3 kilograme într-o lună.
Organizarea zilelor
În fiecare zi, în funcție de vreme și de dispoziție, trebuie să vă alegeți un meniu meteo. Este recomandat să consumați zilnic câteva gustări, pentru a fi mai puțin expuse tentațiilor culinare. Toate meniurile meteo sunt echivalente și puteți să le alternați sau să urmați unul singur dacă vi se pare mai eficient. Alegerea meniului
Există patru tipuri diferite de meniuri meteo dintre care puteți alege.
1. Meniul nori negri/vânt (disponibil în doua variante) a fost creat pentru zilele cu vreme urâtă, care provoacă indispoziție și tensiune. Se recomandă alimentele care să vă stabilizeze starea de spirit, bogate în magneziu, ca fructele uscate sau germenii de grâu. Proteinele pot fi obținute din carnea roșie, bogată în fier, care conferă cea mai mare parte din energie și vitalitate. Tensiunile se atenuează cu ajutorul legumelor și verdețurilor. Se recomandă produsele alimentare uscate, compacte și crocante, care ajută la descărcarea nervilor.
Varianta A
Mic dejun: 200 ml lapte; 30 g cereale integrale; un fruct
Gustare: 3 nuci
Prânz: 80 g paste cu roșii, ardei iuți și brânză rasă; salată verde
Gustare 1: o chiflă din grâu integral (30 g)
Gustare 2: 2 felii de pâine prăjită
Cina: 200 g file de vită la grătar sau la tigaie, condimentat cu piper verde; o plăcintă cu mere sau pere
Gustare: un pahar cu lapte cald (150 ml), cu scorțișoară sau ghimbir pulbere
Varianta B
Mic dejun: 30 g musli fără zahăr
Gustare: un pachet de grisine cu susan (25 g)
Prânz: 80 g paste cu suc de roșii, măsline și brânză; salată verde cu germeni de grâu
Gustare 1: 3 nuci
Gustare 2: un iaurt degresat cu fructe
Cina: 200 g carne de porc la cuptor, cu rozmarin și salvie; andive coapte; o cană de căpșuni cu lămâie (fără zahăr)
Gustare: o cană de lapte cald cu scorțișoară sau ghimbir pulbere
2. Meniul nori gri a fost gândit pentru zilele înnorate, în care vă simțiți fără poftă de viață și melancolice. Alimentele propuse sunt cerealele, produsele lactate, ciocolata, acestea fiind bogate în serotonină și contribuind la restabilirea bunei dispoziții. În schimb, proteinele din acest meniu sunt destul de slabe, ele provenind din legume și din carnea de pește. Mâncărurile trebuie să fie moi și cremoase, pentru a vă determina să vă simțiți mai fericite și norocoase.
Varianta A
Mic dejun: 200 ml lapte; 3 biscuiți; 100 g fructe
Gustare: un bol de iaurt degresat
Prânz: o farfurie de piure de legume (50 g) cu 40 g de cereale integrale; 30 g iaurt, salată verde
Gustare 1: un bol de budincă de vanilie
Gustare 2: două bucăți de ciocolată
Cina: o omletă din două ouă și un dovlecel tăiat rondele; spanac fiert; un măr copt cu scorțișoară
Gustare: o cană de căpșuni cu lămâie
Citește și Mare atenție la suplimentele cu vitamine!
Varianta B
Mic dejun: 200 ml lapte; o felie de tort; un fruct de sezon
Gustare: un pahar (200 ml) de lapte parțial degresat
Prânz: 70 g paste cu spanac; salată verde
Gustare 1: un bol cu iaurt degresat
Gustare 2: cremă de mere fără zahăr
Cina: 200 g limbă de vită coaptă în tigaie, aromatizată cu pătrunjel și lămâie; fasole fiartă; o pară
Gustare: doi biscuiți cu cremă de alune
3. Meniul soare este cel mai depurativ dintre toate, bazându-se pe legume amare, care ajută funcționarea ficatului, și pe o cantitate mare de preparate lichide. Meniul este bogat în fructe și legume, așadar în vitamine și minerale, care ameliorează aspectul pielii și al părului.
Varianta A
Mic dejun: 200 ml lapte; 30 g cereale integrale; un fruct
Gustare: o plăcintă cu fructe proaspete
Prânz: salată de orez (60 g orez fiert, 80 g ton, 4-5 măsline verzi sau negre, oțet); salată nizzarda (morcovi, ardei capia, roșii, castraveți)
Gustare 1: 200 ml de suc de fructe
Gustare 2: un iaurt degresat cu fructe
Cina: 125 g mozzarella, roșii, oregano; salată verde; un fruct
Gustare: două cupe de înghețată de fructe
Varianta B
Mic dejun: frappe preparat din 200 ml lapte și 100 g fructe; un pachet de biscuiți dietetici
Gustare: un iaurt degresat cu fructe
Prânz: salată de orez (60 g orez fiert, 80 g mozzarella, 6 ciuperci); dovlecel copt
Gustare 1: o cană de ceai verde cu 2 biscuiți
Gustare 2: 200 ml suc de legume
Cina: un amestec de legume și cereale; 60 g somon cu parmezan, salată verde și lămâie; fructe de pădure stropite cu suc de lămâie
Gustare: iaurt degresat și căpșuni
4. Meniul variabil a fost realizat pentru zilele incerte, în care dimineața nu ne putem da seama cum va fi restul zilei, el bazându-se pe felurile de mâncare simple și sățioase, bogate în fibre, cum ar fi legumele, cerealele integrale și verdețurile. Pentru a vă calma foamea și pentru a vă menține buna dispoziție vă este permis să consumați câteva gustări pe bază de cereale prăjite, fructe uscate sau ciocolată. Consistența mâncărurilor este variată, alternând de la moale la compact și de la solid la lichid.
Mic dejun: o plăcintă cu fructe
Gustare: 30 g omletă
Prânz: 70 g paste cu fasole și brânză (30 g); legume
Gustare 1: un bol de cereale integrale cu semințe de susan
Gustare 2: un pahar cu suc de pomelo
Cina: 200 g piept de pui la grătar, cu rozmarin și salvie; 200 g cartofi fierți; un măr copt
Gustare: 3 nuci sau 4 migdale
Condimente și băuturi
Indiferent de meniul ales în funcție de vreme și de dispoziție, condimentele și băuturile sunt mereu aceleași. Pentru a condimenta și pentru a găti puteți utiliza două linguri de ulei de măsline.
Cantitatea de mirodenii, de condimente, de suc de lămâie sau de oțet poate fi oricât de mare doriți, deoarece numărul caloriilor nu va crește semnificativ.
Beți cel puțin 1,5 litri de apă plată pe zi!
Odată ce ați pierdut kilogramele în plus și dacă doriți să slăbiți în continuare sau să vă mențineți această greutate este recomandat să urmați încă două săptămâni dieta meteo, mărind aportul caloric zilnic de la 1.400 la 1.600 de calorii.