Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Remedii împotriva alergiilor de primăvară

Share

Usturoiul sau Allium sativum este folosit de secole împotriva alergiilor şi a bacteriilor. O linguriţă de usturoi zdrobit până devine ca o pastă previne apariţia alergiilor, mai ales pe cele specifice primăverii.

Secretul este să o consumaţi zilnic, cu măcar două săptămâni înainte de perioada în care ştiţi că urmează să apară simptomele. Proprietăţile antivirale ale usturoiului sunt de ajutor în această situaţie. În plus, are şi capacitatea de a regla nivelul glicemiei. Cu toate acestea, este indicat consumul usturoiului cu prudenţă de către parsoanele diabetice sau hipoglicemice.

Ceaiul verde este un produs natural bogat în substanţe nutritive şi care ţine la distanţă alergenii. La fel ca usturoiul, şi ceaiul verde este eficient în combaterea unor bacterii. În principal, ar trebui să beţi cel puţin 2-3 căni de ceai verde pe zi atunci când încercaţi să luptaţi cu astfel de alergii. Ceaiul verde conţine şi vitamina C, care ajută la blocarea răspunsului histaminic, cel care cauzează simptomele alergiilor. Pe lângă ceaiul verde, este indicat să consumaţi şi vitamina C sau lămâie.

Urzica sau Urtica dioica este o plantă cu o istorie îndelungată în combaterea sau în vindecarea alergiilor sezoniere, fiind o plantă care conţine antihistamine. Beţi două căni pe zi din infuzie de frunze uscate de urzici. Aceasta are rolul de a scădea producţia de histamină (substanţă care irită căile respiratorii şi dă simptome precum inflamaţie, mâncărimi, secreţii nazale), ameliorează congestia nazală şi opreşte strănutul. Este cu siguranţă foarte eficientă, dar nu trebuie confundată cu Urtica urens, care conţine în schimb o doză mare de histamină.

Echinacea sau Echinacea purpurea este o plantă care a crescut iniţial doar în America, dar care este acum foarte răspândită şi în Europa, fiind un ajutor preţios în ameliorarea simptomelor alergiilor. Cura cu echinacea reduce severitatea simptomelor reacţiei alergice, diminuând febra, inflamaţia, mâncărimile la nivelul mucoaselor respiratorii. Se recomandă mai ales în alergiile sezoniere, caz în care tratamentul va începe cu aproximativ o lună înaintea debutului polenizării.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *