LOADING

Scrie...

Idei pentru meniuri de vara

Share

Vara nu aduce numai o caldura innebunitoare, ci si o oarecare reticenta de a gati si manca preparate grele si calde. Tocmai de aceea va propunem cateva retete usoare si racoroase, ideale pentru meniul unei zile toride.

Salate de cruditati

Salatele racoroase de vara sunt una dintre cele mai usoare si eficace solutii. Salatele ofera o varietate de texturi si arome pentru o experienta gustativa interesanta si, in plus, prezinta avantajul de a putea fi „personalizate“ in functie de preferintele culinare ale tuturor membrilor familiei. In plus, atunci cand in componenta lor intra ingrediente precum carne slaba, branzeturi si sosuri (sau dressinguri, cum se numesc mai nou), salatele sunt preparate extrem de sanatoase. Ideile pentru prepararea unor salate de vara care pot constitui chiar feluri principale ale unei mese copioase sunt numeroase si fiecare femeie poate adapta retetele in functie de preferintele celor care le consuma.

Salata bucatarului este un preparat usor de realizat, care include cateva ingrediente preferate de oricine. Nu aveti altceva de facut decat sa taiati julien legume proaspete pe placul membrilor familiei. Asezati intr-un bol o frunza sau doua de salata verde, pe care sa puneti toate ingredientele pregatite in prealabil. Adaugati rondele de castraveti, un ou fiert tare, felii de tomate si un sos racoritor, si felul principal de mancare este gata.

Pansanella este o salata de vara delicioasa si satioasa. Retetele pentru acest preparat pot varia, insa una foarte des folosita este aceea ale carei ingrediente sunt crutoane, rosii proaspete si foarte coapte, otet balsamic, busuioc, cimbru, parmezan, ulei de masline. Toate ingredientele se taie felii de dimensiuni potrivite si se amesteca bine, pentru ca mirodeniile sa isi lase aroma, apoi salata se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Salata Taco este o idee foarte buna pentru a-i „pacali“ pe copiii care nu sunt foarte receptivi la ideea de a manca legume proaspete. Ingredientele folosite pentru aceasta salata sunt frunze de salata verde, branza sau cascaval ras, rosii, masline, smantana si celebrul sos guacamole. Acesta este un sos care se prepara prin pasarea fructelor de avocado, care este apoi asezonat cu zeama de lamaie si sare si uneori cu rosii, coriandru, usturoi si mirodenii. Salata Taco mai include si chipsuri tortilla (chipsuri facute din porumb, nu din cartofi), iar daca doriti ca preparatul sa contina si carne, puteti folosi bucatele de carne de curcan sau pui prajite.

Rosiile umplute cu ton sunt preparate foarte simplu de realizat, care au un impact vizual deosebit. Pregatiti o salata de ton (cu peste din conserva) dupa propria reteta. Taiati partea de sus a rosiilor si scobiti-le, scotand miezul legumelor, apoi umpleti rosiile cu salata de ton si serviti preparatul pe un platou, eventual ornat cu frunze de salata verde.

Alte idei pentru o masa de vara

Pentru a varia meniul si pentru a va asigura ca familia dumneavoastra nu se va satura de „eternele“ salate de cruditati pe care le serviti, aveti si alternative, potrivite pentru mai multe situatii. Puteti pregati un platou rece cu bunatati pe gustul celor dragi. Preparati mini-rulouri din diferite ingrediente si taiati mai multe feluri de branzeturi, din care fiecare isi poate prepara sandvisuri dupa gust. Langa acest platou puneti si o farfurie cu legume – rosii, castraveti, ardei, masline -, dar si boluri cu salate usor de preparat (salata orientala sau salata cu paste).

Foarte multe tipuri de carne se preteaza la a fi preparate pe gratar – de la pui si pana la peste. Prin urmare, daca v-ati saturat de acelasi gust al preparatelor din carne, alegeti sa le pregatiti pe gratar: acestea au o savoare si un gust deosebite.

Chiar daca nu aveti posibilitatea de a iesi la iarba verde impreuna cu familia, nu va impiedica nimic sa faceti un picnic chiar la dumneavoastra acasa. Renuntati pentru o dupa-amiaza sa serviti masa in bucatarie si intindeti o patura chiar in mijlocul sufrageriei. Pregatiti mancaruri „traditionale“ pentru un picnic, serviti friptura de pui rece si alte preparate specifice, precum diverse salate si legume proaspete, apoi incheiati pranzul cu un desert din fructe racoritoare.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *