Dați-i pielii dumneavoastră un imbold de frumusețe din interior cu ajutorul unui regim delicios, care vă va ajuta să obțineți un chip mai curat și mai tânăr.
Îmbătrânirea naturală este normală și, cel puțin deocamdată, nu o putem combate, dar stresul și suprasolicitarea au un efect evident asupra tonusului și elasticității pielii.
Pielea este al doilea organ al detoxifierii după ficat și tot ce nu mai poate „rezolva” ficatul ajunge aici, transformându-se în pete, riduri și cearcăne.
Un aport crescut de antioxidanți reprezintă cheia unei diete antiaging de weekend. Începeți fiecare zi cu un pahar de apă călduță amestecat cu zeamă de lămâie și cu sucul unei portocale.
Detoxifierea antiaging este de fapt un ajutor dat celulelor pentru înlăturarea toxinelor, astfel încât acestea să poată absorbi antioxidanții din fructe și legume.
Astfel, celulele vor fi mai protejate de atacul nociv al radiațiilor UV, al poluării, al zaharurilor, al fumatului, al mâncărurilor prăjite și procesate.
Pentru acest regim vă recomandăm să alegeți, după plac, din următoarele alimente.
Nu este o dietă pentru slăbire, astfel încât, cel puțin fructe și legume puteți mânca atât cât doriți.
Mic dejun:
• iaurt natural cu zmeură și afine proaspete, nuci mărunțite, semințe și scorțișoară după gust.
• orez brun (sau quinoa), ou, macrou afumat și mazăre.
Prânz:
• pește la cuptor cu sfeclă roșie, morcov, dovlecei și un cartof mic, copt.
• 3 felii de carne de pui sau de curcan cu spanac, salată verde, 1/2 avocado, roșii cherry.
Cina:
• macrou copt, umplut cu felii de lime, coriandru, ghimbir și usturoi – servit cu legume fierte
• pui Thai
Rețeta pentru Pui Thai
Ingrediente (4 porții):
3 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
4 bucăți de piept de pui, aproximativ 140 g fiecare
400 ml lapte de cocos neîndulcit
o rădăcină de ghimbir
zeamă de lămâie
un ardei iute verde mic, tocat fin
6 porții de legume (spanac, ardei gras, porumb dulce, morcovi, fasole verde, broccoli sau conopidă)
2 linguri de coriandru (se adaugă la final)
Mod de preparare:
Se prăjește usturoiul în ulei (de măsline) la foc mic. Se adaugă pieptul de pui și se rumenește.
Se adaugă laptele de cocos, apoi toate celelalte ingrediente, se acoperă și se fierbe timp de aproximativ 20 de minute.
Verificați carnea de pui dacă este bine preparată și serviți cu coriandru proaspăt pe un pat de orez brun.
Citește și Remediu pentru hiperaciditate gastrică