Scrie...

MAGAZIN

Invenţii simple care ne-au schimbat viaţa

Share

Iată unele dintre invenţiile la care nu am putea renunţa:

Folia protectoare cu bule de aer – a apărut în anii 1950 ca tapet nereuşit, apoi izolare pentru sere. După câţiva ani, a fost folosită de IBM ca protecţie pentru computerele livrate. Aprecierea oamenilor pentru folia cu bule continuă să crească. Există chiar o pagină pe Facebook intitulată „Îmi place să pocnesc toate bulele de aer de pe folie”, care are peste 95.000 de fani.

Agrafele de hârtie – americanul Samuel B Fay a fost premiat pentru patentarea agrafei în 1867. Primul model a fost triunghiular. O pagină pe Facebook intitulată „Poate această agrafă de birou să strângă mai mulţi fani decât Miley Cyrus?” a strâns însă doar 13.000 de fani, faţă de cei peste 6 milioane pe care îi are cântăreaţa.

Elasticul – a fost patentat de Stephen Perry în 1845. Serviciul Poştal Regal foloseşte în jur de 342 de milioane de elastice pe an pentru a lega scrisorile şi coletele.

Cutia de conserve – a fost produsă în 1810, la cererea lui Napoleon, de Nicolas Appert. Soldaţii care au beneficiat de primele cutii de conserve erau însă obligaţi să le deschidă folosindu-şi săbiile sau pietre. În Marea Britanie se produc peste 20 de milioane de cutii de conserve în fiecare an.

Cârligele pentru rufe – au fost inventate de David M Smith în 1853.

Umeraşele – au fost inventate în 1904 de americanul Albert J Parkhouse, care a folosit o sârmă pentru a-şi atârna haina, din cauza cuierelor supraaglomerate de la serviciu. Invenţia sa a fost folosită şi în alte scopuri: ca antene radio, ca unelte pentru spargerea maşinilor sau chiar ca instrument medical, de către un doctor care a operat un pasager al unui avion.

Plasturii – au fost folosiţi pentru prima dată în 1920 pentru a repara penele de cauciuc la biciclete. Earle Dickson, un angajat Johnson&Johnson, le-a folosit pentru a acoperi tăieturile sau arsurile pe care soţia sa şi le făcea în timp ce gătea. Compania a comercializat apoi plasturii sub denumirea Band Aids.

Cutiile pentru ouă – au fost inventate în 1911 de Joseph Coyle, un editor de ziar care a fost chemat să rezolve disputa dintre doi comercianţi locali de ouă şi proprietarul unui hotel, care se plângea că primea produsele sparte în fiecare zi.

Pliculeţele de ceai – au fost inventate de americanul Thomas Sullivan şi comercializate pentru prima data în 1904. Se crede că ideea a pornit de la clienţii care înmuiau pachetele de ceai în apa fierbinte pentru a testa calitatea ambalajului.

Tag
Articolul anterior

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *