Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Beneficiile uleiurilor esențiale

Share

Uleiul de santal

Uleiul esențial de lemn de santal este folosit adesea pentru îngrijirea pielii, deoarece are o aromă foarte persistentă, fiind apreciat atât de bărbați, cât și de femei, și ajută la hidratarea pielii uscate. Cantități mici de ulei de santal pot fi folosite pentru a reduce stresul, dar și pentru efectele sale anxiolitice. Uleiul de santal este bogat în substanțe care au capacitatea de a stimula glanda pineală și sistemul limbic din creiercentrul emoțiilor noastre. Calmând mintea și relaxând corpului, uleiul de santal reduce stresul mental și poate induce un sentiment de liniște interioară, ajutându-ne să acceptăm realitatea așa cum este ea.

Uleiul de lămâie

Datorită efectelor antiseptice, antivirale și bactericide, uleiul esențial de lămâie este util ca adjuvant în diverse infecții respiratorii: guturai, faringite simple, bronșite și se administrază preventiv în epidemiile de viroze respiratorii. Are un efect calmant asupra sistemului nervos central, putând fi eficient în insomnii sau coșmaruri. Are o acțiune antihipertensivă. Stimulează circulația limfatică, fiind un bun adjuvant în celulită, obezitate și în retenția de lichide.

Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale. El a devenit important datorită diferitelor sale beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a stimula creșterea părului și activitatea mentală, calmarea problemelor respiratorii și reducerea durerii. Uleiul esențial de rozmarin este un tonic excelent pentru sistemul nervos. Ajută la creșterea nivelului de concentrație, stimulează activitatea mentală și este un bun remediu pentru depresie, oboseală și neatenție.

Uleiul de trandafir

Beneficiile uleiului esențial de trandafir pot fi atribuite proprietăților sale anti-depresive, anti-inflamatoare, antiseptice, antispasmodice, antivirale, afrodiziace, astringente, bactericide, cicatrizante, depurative, hemostatice, laxative, hepatice și uterine.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *