Un studiu recent a aratat că femeile care urmeaza dieta Atkins (dieta hiperproteica) au un risc crescut de infarct.
Cercetatorii au descoperit că daca se consuma o cantitate mare de proteine, dar putine glucide, acest risc creste cu 25%. Expertii recomanda o dieta echilibrata in locul celor care exclud cartofii, painea, orezul si pastele.
Cercetatorii din Grecia si Suedia au facut un studiu intins pe o perioada de 15 ani, in care au fost incluse 43.400 de femei cu varsta cuprinsa intre 30 si 49 de ani.
Victoria Taylor, dietetician in cadrul British Heart Foundation a declarat:„Acest studiu subliniaza necesitatea atingerii unui echilibru in dieta. Nu trebuie sa alegem intre proteine si glucide, ci, consumand alimente din toate grupele ne va ajuta sa fin sanatosi si pe interior si pe exterior.”
Un meniu tipic in dieta Atkins consta in oua si bacon la mic dejun, salata cu pui la pranz si peste cu broccoli, la cina.
Dieta a fost dezvoltata de cardiologul american Robert Atkins care a decedat in 2003, la varsta de 72 de ani din cauza unui… infarct!