Un studiu recent a arătat că femeile care urmează dieta Atkins (dieta hiperproteică) au un risc crescut de infarct.
Cercetătorii au descoperit că dacă se consumă o cantitate mare de proteine, dar puține glucide, acest risc crește cu 25%. Experții recomandă o dietă echilibrată în locul celor care exclud cartofii, pâinea, orezul și pastele.
Cercetătorii din Grecia și Suedia au făcut un studiu întins pe o perioadă de 15 ani, în care au fost incluse 43.400 de femei cu vârsta cuprinsă între 30 și 49 de ani.
Victoria Taylor, dietetician în cadrul British Heart Foundation a declarat:„Acest studiu subliniază necesitatea atingerii unui echilibru în dietă. Nu trebuie să alegem între proteine și glucide, ci, consumând alimente din toate grupele ne va ajuta să fim sănătoși și pe interior și pe exterior”.
Un meniu tipic în dieta Atkins constă în ouă și bacon la mic dejun, salată cu pui la prânz și pește cu broccoli, la cină.
Dieta a fost dezvoltată de cardiologul american Robert Atkins care a decedat în 2003, la vârsta de 72 de ani din cauza unui… infarct!