Brioșele nu trebuie să lipsească dintre bunătățile de Crăciun, fie că le preferați pe acestea sub formă de reni sau alegeți formele clasice.
Brioșele în formă de ren sunt realizate cu o bază de ciocolată, fiind recomandată ciocolata neagră, foarte valoroasă din punct de vedere nutritiv comparativ cu ciocolata cu lapte sau cu cea albă.
Ingrediente pentru brioșe în formă de reni (4 porții):
– 200 de grame de făină
– 120 g + 200 g de ciocolată
– 190 de grame de zahăr
– 1 pahar de lapte
– 70 g de unt
– două ouă
– 1 plic de vanilie
– 1 / 2 pachet de drojdie
– un vârf de cuţit de sare
– bombonele mici, albe
– amaretti sau biscuiți rotunzi (pentru a realiza nasul renului)
– covrigei rotunzi mici (pentru urechile renului)
– bombonele Smarties roșii și maro sau altele asemănătoare
– forme pentru copt brioșele
Mod de preparare:
Sfărâmați 120 de grame de ciocolată și topiți-o pe baie de apă (bain-marie). Într-un castron puneți făina, praful de copt, zahăr, vanilie și sare. Într-un alt castron bateți împreună laptele, ouăle și untul topit.
Se amestecă ingredientele conținute în cele două castroane, apoi se adaugă ciocolata topită și se amestecă bine.
Puneți amestecul în formele speciale pentru copt. Puneți-le la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 20 la 25 de minute.
În timp ce brioșele sunt coapte, topiți ciocolata ce a rămas.
Acoperiți brioșele cu un strat de ciocolată topită și apoi realizați decorațiunile sub formă de reni și lăsați să se usuce.
Citește și Cum se alege fondul de ten – cele mai bune sfaturi