Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Cate calorii contine o punga de popcorn?

Share

Un film vazut la cinematograf fara floricele de porumb (popcorn) nu are farmec. Putini stiu insa ca acestea au un numar urias de calorii si ca, mancate in exces, pot fi daunatoare aspectului fizic si sanatatii, totodata.

Consumatorii de floricele de porumb ar trebui sa stie insa ca acestea nu sunt o „companie” prea indicata. Si nici celelalte gustari disponibile in cinematografe, de altfel, scrie Daily Mail.

Toate gustarile comercializate in cinematografe contin un nivel urias de calorii si grasimi. De exemplu, o punga de floricele de porumb depaseste cu mult cantitatea de grasimi recomandata pe zi unei femei. O punga obisnuita de popcorn contine 1.260 de calorii si 79,6 grame de grasimi, fata de maximum 70, cat este doza maxima zilnica recomandata unei femei.

Un pahar de suc cumparat din cinematografe contine pana la 320 de calorii, iar un hotdog cu mustar si ketchup are 580 de calorii si pana la 3,2 grame de sare. O portie de nachos contine 3,1 grame de sare, adica mai mult de jumatate din doza zilnica de sare recomandata unui adult, are o valoare calorica ridicata (1.030) si contine 56,5 grame de grasimi.

Toate aceste date se regasesc intr-un studiu comandat si publicat de revista Which?, care acum solicita ca toate gustarile disponibile in cinematografe sa aiba pe eticheta valorile nutritive, pentru a-i ajuta astfel pe consumatori sa stie exact ce mananca si sa faca alegeri in functie de asta.

„Rezultatele sunt socante, mai ales la popcorn, care este vazut de obicei ca o gustare usoara. Nu vrem sa fim plictisitori si sa spunem nu mancati una sau alta, dar oamenii trebuie sa fie facuti sa gandeasca. Rata obezitatii este foarte mare si daca vor vedea ce este in aceste gustari, poate se vor gandi de doua ori inainte de a le consuma. Trebuie sa aiba toate datele pentru a putea face alegerea corecta”, a subliniat un purtator de cuvant al campaniei conduse ce Which?

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *