Calorii – 439
Grasime 12,2 g
A.R. 0,6 g
Fibre 2 g
– reteta pentru 5 portii –
500 g de carne de curcan tocata
75 g de branza parmezan rasa fin
4 lingurite de patrunjel maruntit
4 linguri de cubulete de paine integrala (o felie de paine)
un ou, batut
¾ lingurita sare
½ lingurta piper
o lingurita ulei de masline
o ceapa mica, maruntita
2 catei de usturoi maruntit
750 g de suc de rosii
250 g de fasole pestrita fiarta, spalata
250 g de spaghetti integrale, fierte, pastrate calde
1.Amestecati carnea de curcan, 50 g de parmezan, patrunjelul, painea, oul, ½ lingurita sare, ¼ lingurita piper intr-un vas. Formati 15 chiftelute. Asezati-le pe un platou.
2.Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si lasati-o pana se inmoaie (aproximativ 5 min). Adaugati usturoi si mai lasati 2 minute pe foc. Adaugati sucul de rosii, fasolea, sarea si piperul; lasati sa fiarba.
3.Adaugati chiftelutele in vas si aduceti din nou la fierbere. Dupa ce incepe sa fiarba, lasati la foc mic pana cand chiftelutele sunt fierte, iar sosul devine pastos (aproximativ 15 min).
4.Impartiti cantitatea de spaghetti in 5 farfurii, apoi adaugati chiftelute si sos in fiecare. Adaugati patrunjel maruntit si parmezanul ramas.