Mâncarea de tip fast-food, plină de grăsimi, distruge celulele creierului care controlează greutatea, ducând la obezitate.
Această descoperire explică de ce este atât de greu pentru oamenii graşi să scape de kilogramele în plus.
Citeşte şi Alcoolul în cura de slăbire
Cercetătorii au hrănit şobolani cu o dietă „tipic americană, plină de grăsimi” şi au descoperit că animalele şi-au dublat consumul de calorii în doar trei zile.
Şobolanii au suferit şi o inflamare a hipotalamusului, partea creierului care conţine neuronii ce controlează greutatea corporală.
Inflamaţia a dispărut după câteva zile, însă a reapărut după patru săptămâni.
Dr. Joshua Thaler, de la Centrul de Diabet şi Obezitate de la Universitatea Washington din Seattle, a declarat că această vătămare a creierului este o consecinţă a consumului în exces al produselor din dieta tipică americană şi explică de ce oamenii obezi nu reuşesc să slăbească.
„Nu ştim dacă vătămarea neuronilor este permanentă, însă contribuie la creşterea în greutate.
Dacă am putea crea medicamente care să limiteze vătămarea neuronilor în timpul mâncatului în exces, am putea combate astfel obezitatea”, mai spune Thaler.