Scrie...

REMEDII DIN NATURA

O planta ideala pentru fumatori

Share

Frunzele si varfurile florifere de usturoita (Alliaria petiolata) se recolteaza, din flora spontana, in luna aprilie sau mai, inainte de inflorit sau la inceputul infloririi. Se folosesc doar in stare proaspata, altfel principiile active se pierd.

Planta contine un izotiocianat (sulfocianat de alil) care ii imprima gustul de usturoi, alti produsi organici sulfurati, glucide simple, saruri minerale (sulf, iod, potasiu), vitamina C.

Usturoita prezinta proprietati depurative si antiastenice, fiind indicata in curele care se fac primavara pentru epurarea organismului si pentru combaterea asteniilor. Este o detoxifianta ideala pentru fumatori. Datorita actiunii bacteriostatice, materia vegetala proaspata se dovedeste utila, ca adjuvant, in infectii pulmonare sau intestinale, supuratii si chiar cangrene infectioase. Usturoita proaspata completeaza cu succes tratamentele specifice ale bolnavilor de astm, bronsita, reumatism si al celor care prezinta alergii la toxinele bacteriene. Semintele sunt vermifuge si revulsive, utilizandu-se intern pentru combaterea viermilor intestinali, iar extern, pentru alinarea durerilor reumatice.

Partile verzi ale usturoitei se utilizeaza sub forma de salata (mai ales frunzele), singura sau asezonata cu alte plante depurative de primavara sau cu diferite zarzavaturi.

Din organele tinere ale acestei plante se poate prepara si o infuzie. In acest scop, se va turna peste 2 linguri de planta maruntita 200 ml de apa clocotita. Reamintim faptul ca se foloseste doar planta proaspata. Se mai poate utiliza sub forma de suc obtinut prin stoarcerea plantei.

Pulberea rezultata din rasnirea semintelor se administreaza cate un gram (un varf de cutit), de 3 ori/zi, ca adjuvant in combaterea viermilor intestinali.

Curele cu usturoita sunt adjuvante si trebuie sa dureze minim 10 zile consecutive, dar nu mai mult de 3 saptamani.

Nu este indicat ca usturoita sa fie utilizata de catre persoanele care sufera de boli gastrice cronice.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *