Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Remedii pentru picioare obosite si grele

Share

Sindromul picioarelor obosite si grele, caracterizat prin furnicaturi, oboseala si crampe nocturne, nu este cauzat, asa cum crede multa lume, de lipsa activitatii fizice.

Gambele devin obosite din cauza ca musculatura lor nu primeste cantitatea adecvata de sange si oxigenul necesar pentru efortul depus. Este vorba, deci, despre o afectiune a articulatiilor inferioare cauzata de staza venoasa ce poate fi agravata de numerosi factori: consumul de contraceptive, constipatia, cresterea in greutate, alimentatia incorecta, sedentarismul.

Exista mai multe remedii naturiste extrem de eficiente ce pot ameliora simptomele acestei afectiuni. Rezultate bune au cele ce contin extracte de centella asiatica, coacaze negre, vita de vie rosie, ginkgo biloba si castan salbatic.

Centella asiatica si coacazele negre au o actiune protectoare a structurii venoase, fiind foarte eficiente si impotriva celulitei.

Vita de vie rosie este extrem de eficienta in cazul proastei circulatii. Frunzele sunt bogate in substante active care combat toate problemele circulatiei venoase sau capilare, ajutand in caz de hemoroizi, cuperoza, contrastand formarea hematoamelor la nivelul gambei.

Alte plante cu o capacitate extraordinara pentru a ajuta circulatia sunt ginkgo biloba si castanul salbatic, ce pot ameliora tonusul vaselor sanguine, fiind indicate in cazul picioarelor umflate. Ananasul, mesteacanul si papadia favorizeaza diureza.

Pe langa remediile ce contin plantele mentionate, mai sunt si alte masuri ce pot fi luate pentru combaterea acestui sindrom. Astfel, seara, inainte de culcare, este bine sa mentineti, timp de 5 minute, gambele ridicate, sprijinite pe un perete. O dieta echilibrata ajuta foarte mult, mai ales pe timpul verii.

Impotriva retentiei hidrice este bine sa beti cel putin 2 litri de apa zilnic, sa consumati fructe si legume proaspete. Masajul limfodrenant este extrem de eficient, dar nu trebuie sa inlocuiasca activitatea fizica si nici baile reci.

 

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul