Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Cinci motive pentru a bea cafea

Share

Potrivit nutritionistului englez Glen Matten, prea multi specialisti din domeniul sanatatii afirma sus si tare ca nu este bine sa bei cafea fiindca face rau sanatatii. Intr-un articol publicat in editia britanica a Huffington Post, el arata ca, dupa ce multi s-au temut de cafea, studii realizate in ultimii ani au demonstrat ca ea face mai mult bine decat rau.

Cafeaua nu este insa recomandata tuturor. Se stie, de exemplu, ca femeile insarcinate trebuie sa se abtina sa bea pentru ca trebuie sa-si reduca consumul de cafeina. Acelasi lucru este valabil pentru cei care sufera de anxietate sau insomnie, au hipertensiune arteriala sau osteoporoza. in schimb, la restul persoanelor, cafeaua are multe virtuti, prea putin cunoscute.

Huffington Post trece in revista cinci motive pentru a bea cafea:

1. Reduce riscul de diabet de tip 2 – Studii recente au sugerat ca, pe termen lung, consumul de cafea s-ar putea asocia cu un risc mai mic de diabet de tip 2 (diabet gras sau de maturitate, neinsulino-dependent). Acest tip de diabet este in crestere in toata lumea.

2. Contribuie la hidratarea corpului – Este fals sa credem ca bauturile, printre care cafeaua, au efect diuretic si nu hidrateaza corpul. Fiecare ceasca de cafea bauta contribuie la acoperirea nevoilor zilnice de hidratare.

3. Previne imbatranirea cerebrala – Numeroase studii au aratat cum consumul de cafea imbunatateste imunizarea fata de bolile legate de degenerescenta neuronilor, cum ar fi bolile Alzheimer sau Parkinson.

4. Este un foarte bun antioxidant – Greseala clasica este confuzia dintre cafea si cafeina. Cafeaua este un produs natural cu calitati antioxidante.

5. Este un protector al ficatului – Fiind un detoxifiant deosebit, cafeaua ajuta la eliminarea toxinelor, contribuind astfel la scaderea riscului de boli de ficat, cum ar fi ciroza sau cancerul.

 

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul