LOADING

Scrie...

Lista alimentelor sanatoase a fost modificata

Share

Intr-o analiza publicata de cotidianul englez Daily Mail, specialistii au demontat o serie de mituri legate de alimentatia sanatoasa.

Morcovul, leguma recunoscuta pentru faptul ca ajuta la imbunatatirea vederii, nu a scapat de limba ascutita a specialistilor. Shamina Asif, membru in consiliul Colegiului de Optometristi, este de parere ca morcovul nu este mai presus de orice alta leguma atunci cand vine vorba de sanatatea ochilor. Conform lui Asif, aceasta credinta a inceput in al Doilea Razboi Mondial, cand Guvernul a motivat o supraproductie de morcovi, sugerand ca randamentul deosebit al Fortelor Aeriene Regale britanice atat in zborurile de noapte, cat si in ochirea tintelor, a fost posibil datorita consumului ridicat de morcovi, bogati in caroten. Asif precizeaza ca oamenii ar trebuie sa consume, de fapt, legume cu frunze pentru sanatatea ochilor, precum spanacul si napii.

Si mitul ca un consum constant de fructe de padure ar preveni dementa a fost demontat de doctorul Simon Ridley, seful departamentului de cercetare la Centrul pentru Alzheimer din Anglia. Acesta recunoaste ca este dovedit stiintific ca o portie de fructe ajuta la incetinirea declinului mental legat de varsta, dar ca este complet falsa teoria conform careia daca vei consuma zilnic mai multe portii de capsuni si afine, vei scapa de pericolul declinului mental. Studiile s-au concentrat pe faptul ca anumite fructe sunt cu proprietati antioxidante, dar Ridley atrage atentia ca asocierea nu trebuie confundata cu procesul cauza-efect.

Si sucul de portocale a intrat in vizorul medicilor care spun ca aceasta bautura nu furnizeaza vitamina C necesara deblocarii plamanilor. „Sucul de portocale, ma refer la cel procesat mai degraba decat la cel proaspat stors, formeaza mucus, provocand secretii din ce in ce mai groase. Pentru medicii care incearca sa regleze sistemele respiratorii ale oamenilor, acesta este un cosmar, e ca si cum ai incerca sa scoti ketchup de tomate dintr-o sticla”, a spus Sammy Margo, purtator de cuvant al Societatii Atestate de Fizioterapie din Anglia.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul