LOADING

Scrie...

Pofta de mancare este reglata de un hormon!

Share

Senzatia de foame este reglata printr-un sistem complex, din care fac parte hipotalamusul si cortexul cerebral, insa si hormonii joaca un rol important.

Cercetatorii de la Clinica universitara de medicina interna din Viena au demonstrat ca Ghrelin, un hormon din tractul stomaco-intestinal, apare in dozaje diferite la oamenii grasi si la cei slabi, determinand astfel variatiile de greutate, relateaza cotidianul Der Standard.

Membrii echipei de cercetatori spera ca, odata cunoscut acest lucru, sa se poata crea medicamente care sa stimuleze apetitul persoanelor foarte slabe – cum ar fi suferinzii de cancer sau batranii -, respectiv sa se inhibe senzatia de foame la cele supraponderale.

In prezent, echipa de cercetatori condusa de Anton Luger lucreaza la identificarea centrilor cerebrali care se activeaza in momentul in care o persoana percepe senzatia de foame si cum pot fi influentati acesti centri. Primele rezultate vor fi prezentate in cadrul celui de-al 15-lea Congres al Asociatiei Europene de Neuroendocrinologie (ENEA) din Viena.

 

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul