Ingrediente:
125 g de făină integrală
50 g făină albă
25 g germeni de grâi prăjiți
200 g de fulgi de ovăz
o linguriță de praf de copt
½ linguriță de sare
½ linguriță de scorțișoară
2 lingurițe de miere
2 lingurițe de zahăr
500 ml lapte 1% grăsime
două ouă mari
două lingurițe ulei
750 g căpșuni tăiate în 4
o linguriță de suc proaspăt de lămâie
Preparare:
Amestecați făina, ovăzul, praful de copt, sarea și scorțișoara. Separat, uniți mierea, o linguriță de zahăr, laptele și uleiul și apoi adăugați-le în făină. Lăsați 5 minute la temperatura camerei.
Adăugați căpșunile, sucul de lămâie și zahărul rămas într-un castron mare.
Preparați din aluatul obținut clătite după metoda clasică (înfierbântați o tigaie, adăugați o picătură de ulei și apoi aproximativ 4 linguri de aluat întins pe toată suprafața vasului; lăsați aproximativ 2 min. și apoi întoarceți clătita pe cealaltă parte). Puneți clătitele pe un platou și apoi adăugați siropul de căpșuni preparat.
Calorii 395
Grăsimi 10,6g
A.R. 7,6 g
Fibre 8 g
Citește și Remedii naturale împotriva insomniei