Fructele, semințele și ceaiul verde ajută la combaterea inflamației.
„Inflamația cronică joacă un rol central în unele dintre cele mai provocatoare boli ale timpului nostru, inclusiv artrita reumatoidă, cancer, boli de inimă, diabet, astm și chiar si Alzheimer”, susțin experții de la Harvard Medical School.
Cercetătorii își extind cunoștințele despre factorii care pot contribui la inflamație sau pot ajuta la contracararea acesteia, iar o mare parte din recomandările sugerate pentru un stil de viață sănătos, fără probleme de inflamație, se reduc la aceleași sfaturi de sănătate pe care vi le-a dat bunica.
Specialiștii vă sfătuiesc să alegeți alimente sănătoase deoarece dieta joacă un rol important în inflamația cronică: „bacteriile noastre digestive eliberează substanțe chimice care pot impulsiona sau suprima inflamația.
Tipurile de bacterii care populează intestinele noastre și produsele lor secundare chimice variază în funcție de alimentele pe care le consumăm”.
Unele alimente încurajează creșterea populațiilor de bacterii care stimulează inflamația, în timp ce altele au efectul opus.
Alimente recomandate:
Fructe și legume – majoritatea fructelor și legumelor colorate în mod natural conțin niveluri ridicate de antioxidanți și polifenoli – compuși potențial de protecție găsiți în plante.
Nuci și semințe – consumul de nuci și semințe este asociat cu markeri reduși de inflamație și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet.
Băuturi – polifenolii din cafea și flavonolii din cacao se consideră că au proprietăți antiinflamatorii. Ceaiul verde este bogat atât în polifenoli, cât și în antioxidanți.
Citește și Scrub cu sare împotriva celulitei