Reţetă pentru două porţii.
Acesta este un mic dejun perfect deoarece ouăle sunt bogate în proteine de bună calitate, având un conţinut redus de calorii. Somonul este de asemenea sărac în calorii, dar bogat în vitamine B, seleniu şi omega-3.
Acest mic dejun mai conţine şi pâine integrală, cu un indice glicemic scăzut, eliberând energie încetul cu încetul, toată dimineaţa.
Ingrediente:
două ouă
două linguriţe de lapte degresat
piper măcinat
două bucăţi de arpagic mărunţit
două felii de somon afumat
două felii de pâine integrală
Preparare:
Bateţi ouăle într-un castron, adăugând laptele şi arpagicul. Încălziţi o tigaie şi puneţi omleta pe foc timp de 30 de secunde. Întoarceţi omleta cu o paletă de lemn şi mai lăsaţi 10 secunde pe foc. Prăjiţi pâinea şi apoi puneţi deasupra omleta şi o felie de somon afumat; presăraţi un pic de piper.
CALORII – 212
GRĂSIME – 10 g
PROTEINE – 17 g
FIBRE – 2 g