Nocciolato de Crăciun reprezintă un desert tipic mediteranean, dar care a pătruns în ultimii ani și în bucătăriile noastre. Desigur, îl puteți cumpăra gata preparat din supermarket sau, cu un pic de răbdare și de pasiune, îl puteți prepara chiar în bucătăria dumneavoastră, având astfel control total asupra ingredientelor folosite.
Nocciolato de Crăciun trebuie preparat folosind miere de albine de calitate superioară, ciocolată, alune, zahăr și ouă. Modul de preparare este extrem de simplu, dar trebuie să aveți doar răbdare pentru a urma corect pașii necesari.
Nocciolato de Crăciun poate fi un cadou extraordinar pentru o persoană dragă din viața dumneavoastră!
Ingrediente (pentru 4 porții):
-300 g de alune prăjite și curățate;
-200 g de zahăr;
-150 g de ciocolată cu lapte;
-150 g de miere de albine;
-două albușuri de ou;
-foi de napolitană.
Mod de preparare:
Luați un vas și puneți două linguri de zahăr și două de apă, puneți vasul pe foc mic până obțineți un caramel, apoi adăugați ciocolata rasă și lăsați să se topească ușor, mestecând continuu.
Într-un alt vas puneți mierea de albine și topiți-o la foc mic pentru aproximativ 7 minute.
Între timp, faceți un alt caramel cu zahărul rămas și 4 linguri de apă, lăsați să se topească bine și apoi adăugați mierea, ciocolata topită și alunele; se amestecă bine astfel încât toate alunele să se acopere cu ciocolată. Bateți albușurile de ou până devin rigide și apoi uniți-le cu restul preparatului.
Într-o tavă, puneți o folie de aluminiu, apoi pe fundul tăvii, puneți foi de napolitană.
Se toarnă peste napolitană amestecul de ciocolată și se lasă să se răcească. Se taie apoi dreptunghiuri și se servește.
Citește și Formula cântecului perfect de Crăciun