LOADING

Scrie...

Nocciolato de Craciun

Share

Nocciolato de Craciun reprezinta un desert tipic mediteranean, dar care a patruns in ultimii ani si in bucatariile nostre. Desigur, il puteti cumpara gata preparat din supermarket sau, cu un pic de rabdare si de pasiune, il puteti prepara chiar in bucataria dumneavoastra, avand astfel control total asupra ingredientelor folosite.

Nocciolato de Craciun trebuie preparat folosid miere de albine de calitate superioara, ciocolata, alune, zahar si oua. Modul de preparare este extrem de simplu, dar trebuie sa aveti doar rabdare pentru a urma corect pasii necesari. Nocciolato de Craciun poate fi un cadou extraordinar pentru o persoana draga din viata dumneavoastra!

Ingrediente (pentru 4 portii):
-300 g de alune prajite si curatate;

-200 g de zahăr;

-150 g de ciocolată cu lapte;

-150 g de miere de albine;

-doua albuşuri de ou;
-foi de napolitana;
Mod de preparare:
Luati un vas si puneti doua linguri de zahar şi doua de apa, puneti vasul pe foc mic pana obtineti un caramel, apoi adaugati ciocolata rasa si lasati sa se topeasca usor, mestecand continuu.

Intr-un alt vas puneti mierea de albine si topiti-o la foc mic pentru aproximativ 7 minute. Intre timp, faceti un alt caramel cu zaharul rămase şi 4 linguri de apa, lasati sa se topeasca bine si apoi se adaugati mierea, ciocolata topita si alunile; se amesteca bine astfel încât toate alunele sa se acopere cu ciocolata. Bateti albusurile de ou pana devin rigide si apoi uniti-le cu restul preparatului.

Intr-o tava, puneti o folie de aluminiu, apoi pe fundul tavii, puneti foi de napolitana. Se toarna peste napolitana amestecul de ciocolata si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi dreptunghiuri si se serveste.

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul