Secretul tinereții nu stă atât în botox, omega 3 sau antioxidanți, ci se află în farfurie. Ceea ce contează este reducerea caloriilor. Consumul unor cantități mai mici de zahar și proteine ar încetini îmbătrânirea celulelor, arată un studiu suedez.
Cercetătorii suedezi au confirmat rezultatele unor studii anterioare în privința avantajelor unui regim hipocaloric. Experimentele realizate pe maimuțe, pești, șobolani sau muște demonstrează că un regim alimentar sărac în calorii permite ființelor vii să trăiască mai mult.
Sursa tinereții ar fi o enzimă, pe nume Prx1, care luptă împotriva efectelor îmbătrânirii. Cine consumă mai puține calorii stimulează nivelul acestei enzime miraculoase. Oamenii de știință sunt de părere că ea ar putea întârzia și apariția bolilor Alzheimer și Parkinson. Ei precizează că, cu cât se reduce mai devreme aportul caloric, cu atât vor fi mai semnificative efectele pozitive asupra sănătății pe termen lung.
Citește și Plante recomandate în timpul sarcinii