LOADING

Scrie...

Privitul imaginilor cu alimente creste pofta de mancare

Share

Senzatia de foame care apare deodata cand privim imagini cu mancare nu este doar un rezultat al mintii, ci isi are originea si in sange, relateaza site-ul thelocal.de, care citeaza rezultatele unui studiu aparut in publicatia stiintifica „Journal of Obesity”.

Oamenii de stiinta de la Institutul de Psihiatrie Max Planck din Munchen au aratat ca nivelul hormonului care controleaza apetitul creste atunci cand o persoana vede imagini cu mancare.

Specialistii afirma ca persoanele care incearca ca slabeasca ar trebui sa evite pe cat posibil sa se uite la imagini cu mancare delicioasa.

Echipa de cercetatori condusa de Axel Steiger a selectat pentru studiu opt barbati tineri si le-a masurat nivelul de ghrelin din sange. Acest hormon nu controleaza doar apetitul, ci joaca un rol si in digestie.

Oamenii de stiinta au masurat o crestere a nivelului de ghrelin cand barbatilor li s-au aratat fotografii cu pizza, snitel, inghetata sau tort de ciocolata, in ciuda faptului ca nu avea cum sa le fie fizic foame, deoarece luasera de putin timp micul dejun, relateaza cotidianul Die Welt.

Alti hormoni asociati cu metabolismul, precum leptina sau insulina, nu au fost afectati de fotografii, iar nivelul de ghrelin nu s-a modificat cand barbatilor li s-au aratat fotografii cu altceva decat mancare.

„Creierul nostru proceseaza acesti stimuli optici si, fara un control constient, procesele fizice incep, ceea ce ne controleaza senzatia de apetit”, a spus Petra Schussler, unul dintre autorii studiului, intr-un comunicat.

„Acesta este un mecanism care ne-ar putea determina sa mancam o bucata de tort chiar daca nu au trecut decat doua ore de la micul dejun”, a spus Petra Schussler.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *