Se ştie că bananele „îngraşă” şi că ar trebui consumate raţional (aşa cum ar trebui procedat în cazul oricărui aliment). Pe de altă parte, în ciuda temutelor calorii, bananele constituie surse preţioase de nutrienţi, extrem de bogate în minerale şi vitamine.
Grame
|
Calorii
|
Grăsimi
|
Carbohidraţi
|
Proteine
|
Fibre
|
Apă
|
100
|
89
|
0.33
|
22.84
|
1.09
|
2.06
|
74.91
|
Distribuţia nutrienţilor în banane (în substanţa uscată)
|
Alte valori nutriţionale ale BANANELOR
GRĂSIMI
|
MINERALE
|
Grăsimi saturate |
0.112 |
g |
Calciu |
5 |
mg |
Potasiu |
358 |
mg |
Grăsimi mononesaturate |
0.032 |
g |
Sodiu |
1 |
mg |
Mangan |
0.27 |
mg |
Grăsimi polinesaturate |
0.073 |
g |
Fier |
|
mg |
Seleniu |
1 |
mcg |
Grăsimi Trans |
|
g |
Magneziu |
27 |
mg |
Colesterol |
0 |
mg |
Fosfor |
22 |
mg |
VITAMINE
|
ALTELE
|
Vitamina A |
0 |
mcg |
Zaharuri |
12.23 |
g |
Vitamina B |
|
mg |
Zaharoză |
2.39 |
g |
Vitamina B2 |
0.073 |
mg |
Fructoză |
4.85 |
g |
Vitamina PP |
0.665 |
mg |
Lactoză |
0 |
g |
Vitamina B5 |
|
mg |
Maltoză |
0.01 |
g |
Vitamina B6 |
0.367 |
mg |
Alcol etilic |
0 |
g |
Vitamina B12 |
0 |
mcg |
Cafeină |
0 |
g |
Vitamina C |
|
mg |
Teobromină |
0 |
mg |
Vitamina D |
|
IU |
Vitamina E |
0.1 |
mg |
Vitamina K |
0.5 |
mcg |
Folaţi |
20 |
mcg |
Citește și Trei remedii împotriva cearcănelor