Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor și rapid de preparat, iar la ele putem apela oricând, fie că vrem o masă festivă, fie că vrem pur și simplu o masă în familie sau cu prietenii.
Ouă umplute cu pate și maioneză
Ingrediente: 10 ouă, 1 pate de porc sau pasăre, smântână, ulei pentru maioneză, 1 linguriță de muștar
Mode de preparare: fierbeți ouăle bine. După ce le curățați și le tăiați în două, scoateți gălbenușul și îl puneți într-un bol separat. Amestecați apoi toate gălbenușurile cu pateul și umpleți jumătățile cu această pastă.
Frecați o maioneză în care puneți la început o linguriță de muștar pentru a nu se tăia și la final o amestecați cu smântână. Turnați amestecul într-un vas întins și aranjați ouăle.
Ouă umplute cu muștar
Ingrediente: 6 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingură muștar, 1 lingură mărar tocat, 1 praf de zahăr, sare, câteva măsline
Mod de preparare: Se fierb ouăle, se curăţă și se taie în două. Se scot gălbenușurile și se freacă adăugând uleiul puțin câte puțin, apoi sarea, zahărul, muștarul și mărarul tocat. Se umple fiecare jumătate de albuș cu această pastă și se garnisesc cu muștar cu câte o jumătate de măslină.
Ouă umplute cu ciuperci
Ingrediente: 6 ouă, 200 g ciuperci, 1 ceapă verde, 1 lingură mare cu unt, pătrunjel verde, cașcaval ras, sare, piper, 1 cățel usturoi, 1 lingură unt
Mod de preparare: Se fierb ouăle și se lasă după să se răcească. Între timp, se călesc ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care s-a călit un căţel de usturoi înainte.
Se lasă ciupercile să se răcească, apoi se amestecă bine cu gălbenușurile ouălelor, puțină ceapă verde tocată, 1 lingură de unt, cașcaval ras, maioneză, sare și piper.
Se omogenizează după compoziția. La final, compoziția se adaugă în ouă, care apoi sunt decorate cu pătrunjel.
Citește și Piele catifelată și pe picioare