Un studiu recent a arătat că, în general, cerealele integrale prelungesc viaţa, deoarece fibrele pe care le conţin reduc riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, respiratorii şi infecţioase.
La micul dejun, mâncaţi terci de ovăz. Fibrele din ovăz fac parte din categoria celor solubile şi contribuie la păstrarea sănătăţii inimii şi, în plus, vă dau o senzaţie durabilă de saţietate.
Pregătiţi o oală mare de orz pe care să o aveţi la masa de prânz toată săptămâna.
Puteţi folosi orzul ca bază şi puteţi adăuga orice legume sau verdeţuri aveţi la îndemână sau doriţi.
Adăugaţi şi puţin ulei de măsline şi suc de lămâie. De asemenea, puteţi presăra pe deasupra bucăţi de migdale şi alte fructe.
Mâncaţi paste din cereale integrale la cină şi vă veţi asigura un aport de 6 grame de fibre la fiecare porţie.
Le puteţi combina cu legume, dar şi cu o sursă de proteine, cum ar fi, de exemplu, carnea de pui.
Pentru gustări alegeţi floricelele de porumb.
Citeşte şi Sportul este indispensabil dietelor