Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Cate calorii are pepenele verde?

Share

Pepenele verde este un fruct tipic pentru vara, fiind capabil sa asigure, in zilele calduroase, un aport hidric semnificativ. Acest fruct este constituit in procent de 95,3% din apa. In 100 de grame se gasesc nu mai mult de 16 calorii.

Pepenele verde este bogat in licopen. Aceasta substanta cu efect antioxidant are efect hipocolesterolemiant, previne inflamatia si inhiba formarea anumitor tipuri de celule canceroase.  Consumul mare de pepene verde a fost asociat cu un risc mai mic de cancer de prostata.

Vitaminele prezente in acest fruct sunt A (betacaroten), C, B1, B6. De asemenea, pepenele verde contine numeroase minerale, cum ar fi potasiul si magneziul, foarte utile in combaterea oboselii provocate de caldura, cantitati mici de calciu, fosfor si alte oligoelemente esentiale, cum ar fi fierul, zincul si magneziul.

Chiar daca este un fruct dulce, pepenele verde nu va pune in pericol silueta datorita continutului scazut in calorii. Atentie, dietele foarte restrictive, doar cu pepene verde, sunt extrem de periculoase pentru sanatate!

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *