LOADING

Scrie...

Cele mai usoare retete: oua umplute

Share

Ouale umplute sunt un aperitiv usor si rapid de preparat, iar la ele putem apela oricand, fie ca vrem o masa festiva, fie ca vrem pur si simplu o masa in familie sau cu prietenii.

Oua umplute cu pate si maioneza

Ingrediente: 10 oua, 1 pate de porc sau pasare, smantana, ulei pentru maioneza, 1 lingurita de mustar

Mode de preparare: fierbeti ouale bine. Dupa ce le curatati si le taiati in doua, scoateti galbenusul si il puneti intr-un bol separat. Amestecati apoi toate galbenusurile cu pateul si umpleti jumatatile cu aceasta pasta. Frecati o maioneza in care puneti la inceput o lingurita de mustar pentru a nu se taia si la final o amestecati cu smantani. Turnati amestecul intr-un vas intins si aranjati ouale.

Oua umplute cu mustar

Ingrediente: 6 oua, 2 linguri ulei, 1 lingura mustar, 1 lingura marar tocat, 1 praf de zahar, sare, cateva masline

Mod de preparare: Se fierb ouale, se curaţa si se taie in doua. Se scot galbenusurile si se freaca adaugand uleiul puţin cate puţin, apoi sarea, zaharul, mustarul si mararul tocat. Se umple fiecare jumatate de albus cu aceasta pasta si se garnisesc cu mustar cu cate o jumatate de maslina.

Oua umplute cu ciuperci 

Ingrediente: 6 oua, 200 g ciuperci, 1 ceapa verde, 1 lingura mare cu unt, patrunjel verde, cascaval ras, sare, piper, 1 caţel usturoi, 1 lingura unt

Mod de preparare: Se fierb ouale si se lasa dupa sa se raceasca. Intre timp, se calesc ciupercile tocate intr-o lingura de ulei, in care s-a calit un caţel de usturoi inainte. Se lasa ciupercile sa se raceasca, apoi se amesteca cu galbenusurile oualelor, puţina ceapa verde tocata, 1 lingura de unt, cascaval ras, maioneza, sare si piper. Se omogenizeaza dupa compozitia. La final, compozitia se adauga in oua, care apoi sunt decorate cu patrunjel.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *