Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Copiii pot fi invatati sa manance legume!

Share

Foarte multi parinti se confrunta cu un refuzul copiilor de a manca legume si verdeturi. Cercetatorii cred insa ca aceasta problema ar putea fi rezolvata de catre mame. Specialistii cred ca daca mamele ar consuma aceste produse devreme in sarcina, cei mici n-ar mai face nazuri.

Cercetatorii de la Centrul Monell Chemical Senses din Philadelphia au constatat ca bebelusii isi pot dezvolta preferinta pentru alimente sanatoase inca de cand se afla in uter. Un studiu arata ca aromele trec de la mama la fat, prin lichidul amniotic, in timpul sarcinii, potrivit dailymail.co.uk.

„Arome precum vanilia, morcovul, usturoiul, anasonul sau menta sunt transmise copilului prin intermediul lichidului amniotic sau prin laptele matern”, a declarat Julie Mennella, care a coordonat studiul.

Pentru a testa acest lucru, cercetatorii i-au administrat unei femei insarcinate capsule de usturoi sau zahar inainte de a preleva o mostra de lichid amniotic. Apoi, mai multi oameni au fost pusi sa miroasa mostrele. Acestia au deosebit cu usurinta mirosurile. La pasul urmator, cercetatorii au vrut sa afle daca bebelusii retin aromele pe care le-au experimentat in pantece. Un grup de femei insarcinate a fost impartit in 3: un subgrup a consumat suc de morcovi in timpul sarcinii, altul pe durata alaptarii, iar cel de-al treilea a evitat complet consumul de morcovi. Cand copiii au inceput sa consume hrana solida, au fost alimentati cu cereale preparate cu apa sau suc de morcovi. Astfel, s-a constatat ca cei care experimentasera gustul morcovului din lichidul amniotic sau laptele matern au mancat cu mai multa placere cerealele cu morcov.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *