Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Cum se prepara si cate calorii are maioneza?

Share

Modul de preparare al maionezei este extrem de simplu. Nu aveti nevoie decat de:
– un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud
– 250 ml de ulei
– o lingurita de mustar
– sare si suc de lamaie.
Preparare:
1. Puneti intr-un bol cele doua galbenusuri si mustarul. Amestecati pana se omogenizeaza si pana cand galbenusul fiert se sfarma de tot, si nu mai raman cocoloase.
2. Incepeti sa punem ulei, cate putin, timp in care amestecam continuu in galbenus. Uleiul se picura incet. Se amesteca bine dupa fiecare lingurita pana nu se mai vede uleiul si abia apoi se trece la urmatoarea lingurita.
3. Cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga mai mult ulei. Astfel, cam dupa ce ati pus 20 lingurite de ulei puteti incepe sa adaugati restul de ulei cu o lingura.
Daca totusi se taie maioneza (risul e mai mare la inceput, pana incepe sa capete consistenta) adaugati inca o lingurita de mustar (sau cateva picaturi de apa minerala carbogazoasa) si amestecati rapid pana maioneza isi revine.
4. La sfarsit, cand ati incorporat tot uleiul, adaugati sare si eventual un strop de suc de lamaie.

Cate calorii are maioneza?

Principalele ingrediente folosite au fost:
– 250 ml ulei – 2050 kcal (100ml ulei-820kcal)
– doua galbenusuri de ou – 115 kcal
– o lingurita mustar (5 ml) – 8 kcal

Maioneza preparata are in total 2173 kcal.

Articol scris de Adina Rusu, specialist in nutritie si dietetica

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul