Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Cura de slabire cu pepeni verzi

Share

Procedeul, fara sa necesite infometare, efort fizic, masaje costisitoare, pastile sau preparate chimice, se dovedeste foarte eficient si constituie totodata si o cura de dezintoxicare.

Prin natura ingredientelor, cura cu pepeni verzi poate fi utilizata si de catre cei care postesc. Aspectele pozitive asupra trupului sunt vizibile dupa cel mult o saptamana, iar starea de spirit se modifica favorabil inca din primele zile. Cura poate fi urmata de orice adult care nu are alte probleme de sanatate in afara de obezitate, atat timp cat simte nevoia. Inainte de o astfel de cura, este bine ca suferinzii sa consulte medicul, pentru a se asigura ca le sunt permise ingredientele (diabeticii nu pot consuma cantitati de paine la discretie, iar hipertensivii si cei cu retentie de apa trebuie sa-si doteze strict lichidele consumate).

Cura propriu-zisa incepe, de regula, dupa faza de luna plina, adica atunci cand luna „scade”, pentru ca in aceasta perioada orice procedeu de dezintoxicare si purificare a trupului are efecte maxime.

Cura este simpla: se consuma de cate ori apare senzatie de foame numai miez de pepene verde cu paine neagra. Desigur, ideal ar fi sa fie consumat pepenele cu „paine naturala” (amestec de tarate si faina integrala, sare, seminte diferite, framantata fara drojdie, cu apa, din care se fac turtite subtiri care se usuca lent la soare, sau pe o sursa de caldura moderata). Nefiind tratate termic, „turtitele” isi pastreaza integral vitaminele.

Se stie ca miezul de pepene asigura o diureza puternica, o eliminare rapida a apei. Astfel, rinichii sunt pusi sa lucreze, ceea ce este foarte bine. Se elimina toxinele din corp, toate organele scapa de grasime, functioneaza mai bine si dispare acel aspect de corp gras. Painea are rolul ei in cura: impiedica scaderea glicemiei (nu apare acea apatie ca in curele cu infometare), asigura necesarul de vitamine si atenueaza diureza brusca provocata de pepene.

Cura cu pepeni verzi si paine neagra trebuie urmata cat simte corpul ca poate, pentru ca organismul „stie” instinctiv cat si de ce are nevoie. Nu trebuie sa fie nimic fortat si neplacut, pentru ca o cura de slabire nu este menita sa chinuie, ci sa vindece, sa aline, sa stabileasca echilibrul fizic si sufletesc.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *