Acesta este un regim eficient și în același timp amuzant, ideal pentru persoanele care nu iubesc să țină o dietă. Nutriționiștii spun că este suficient să vedem culoarea alimentelor ca să știm cum ne pot ele ajuta în lupta împotriva bolilor.
Astfel, alimentele verzi protejează membrana celulelor și combat virozele respiratorii, alimentele albe răsfață pielea și controlează presiunea sanguina.
Alimentele roșii contracarează îmbătrânirea, movul purifică epidermul și reglează funcțiile intestinului, în timp ce alimentele galbene au rol anticelulitic și îmbunătățesc digestia.
Alimentele portocalii mențin pielea compactă, îmbunătățesc vederea și previn răcelile.
Pe lângă faptul că este o cură de slăbire, dieta culorilor are o mare importanță pentru sănătate datorită fitopigmenților, substanțele responsabile de culoare, utile organismului în lupta cu anumite afecțiuni.
Tocmai pentru a exploata la maximum proprietățile acestor pigmenți, dieta își schimbă zilnic culoarea. Regimul pe care vi-l propunem vă asigură un aport caloric cuprins între 1.150 și 1.250 de calorii, zilnic.
Alimentele albastru-violet sunt importante deoarece conțin antocianine, care sunt antioxidanți naturali, importanți în alungarea bătrâneții și în combaterea cancerului.
În plus, ele conțin și polifenoli, substanțe importante pentru memorie.
Alimentele verzi sunt bogate în luteină, un antioxidant important pentru ochi.
În plus, ele mai conțin magneziu, carotenoizi și polifenoli, care sunt de folos vaselor sanguine, dinților și oaselor.
În alimentele albe găsim antoxantine, substanțe care previn apariția unor anumite tipuri de tumori.
Alimentele roșii sunt bogate în licopen și antocianine, substanțe care protejează celulele de acțiunea radicalilor liberi, fiind implicate și în prevenirea apariției unor tumori sau a afecțiunilor cardiovasculare.
Alimentele galbene sunt bogate în vitaminele A, B și C, în flavonoizi și carotenoizi, elemente esențiale pentru un sistem imunitar puternic.
Meniu pentru o săptămână
Micul dejun este multicolor, pentru o trezire sănătoasă. Este bine să alternați 200 g de suc de grepfruit roșu, 50 g de pâine integrală, o linguriță de dulceață sau de miere, o ceașcă de ceai verde cu 200 g de suc de morcovi, 100 g de iaurt sau de lapte, 20 g de biscuiți integrali.
Luni – Verde
Prânz: o porție de mazăre cu 10 g de brânză rasă, salată verde cu ardei, castraveți, mazăre fiartă + un ou fiert + un kiwi.
Cina: o farfurie medie cu spanac fiert (se poate folosi puțină sare) + o felie de pâine neagră.
Marți – Alb
Prânz: 300 g de salată de legume cu conopidă, castraveți, un ou fiert și două lingurițe de ulei, 50 g de urdă, 30 g de pâine integrală și 100 g de struguri albi.
Cina: 50 g de paste cu usturoi, două lingurițe de ulei și piper, 200 g de pește la cuptor, 30 g de pâine integrală.
Citește și Carbohidraţi pentru o viaţă lungă
Miercuri – Roșu
Prânz: 50 g de paste cu roșii, cu două lingurițe de ulei, 100 g de piept de pui la grătar și un măr roșu.
Cina: un hot dog de 100 g cu ketchup, 100 g de salată de varză roșie cu două lingurițe de ulei, 30 g de pâine integrală și 100 g de struguri negri.
Joi – Violet
Prânz: 50 g de pilaf cu 100 g de vinete, 50 g de prune uscate.
Cina: 150 g de pește la grătar, 300 g de vinete la grătar cu 3 lingurițe de ulei de măsline, 50 g de pâine integrală și o pară.
Vineri – Galben
Prânz: 50 g de orez fiert cu 100 g de ardei gras galben, 50 g de cașcaval, 30 g de pâine integrală, 200 g de salată de fructe (caise, piersici, banane).
Cina: 200 g de mușchi de vițel cu lămâie, 100 g de salată mixtă cu o linguriță de ulei de măsline, 30 g de pâine integrală și 200 g de ananas.
Sâmbătă –Portocaliu
Prânz: 200 g de morcovi dați prin răzătoare, cu 100 g de brânză, 30 g de pâine integrală și o mandarină.
Cina: 50 g de orez fiert cu 100 g de dovlecel, 200 g de gamberi, 50 g de pâine integrală și o portocală.
Duminică: Repetați un meniu la alegere.