Aceasta este o dieta depurativă, utilă împotriva retenției hidrice și a celulitei. Meniul recomandat prevede un aport de 1.400 de calorii pe zi și un consum de cel puțin 2 litri de apă.
Secretul proprietăților benefice pe care le au strugurii stă în conținutul ridicat de minerale (în special potasiul și calciul), dar și în bogăția de acizi organici, capabili să combată retenția hidrică, oboseala, stresul și suprasolicitarea hepatică.
Pielița și semințele îi conferă o bună putere laxativă, facilitând trecerea alimentelor prin intestine. Acestea sunt motivele pentru care strugurii au fost folosiți în cure de secole, efectele fiind vizibile după doar câteva zile de regim: piele mai luminoasă și mai tonică, senzație de energie și un somn mai bun.
Albi sau roșii, au aceleași proprietăți, cu câteva puncte în plus pentru cei din urmă, care conțin antioxidanți.
Această dietă trebuie urmată doar două săptămâni.
Dieta cu struguri este bazată pe principiul activării metabolismului de ardere a grăsimilor. Astfel, dieta cu struguri stimulează digestia și duce la eliminarea toxinelor din organism.
Luni
Mic dejun: un pahar de suc proaspăt de struguri; 2 biscuiți integrali; ceai verde în locul cafelei, îndulcit cu jumătate de linguriță de miere de albine;
Gustare: o ceașcă de iaurt cu boabe de struguri proaspeți;
Prânz: 80-100 g de urdă cu struguri albi, salată mixtă, condimentată cu o lingură de ulei de măsline și lămâie, 50 g de pâine integrală;
Gustare: un strugure;
Cina: supă de legume, 180 de grame de merluciu, struguri.
Marți
Mic dejun: o ceașcă de iaurt cu struguri, ceai verde;
Gustare: un strugure;
Prânz: 70 g de paste cu 50 g de urdă și 50 g de pastramă;
Gustare: un strugure;
Cina: un castron de ghiveci de legume, 180 g de pește slab cu lămâie și salvie la cuptor, salată mixtă condimentată cu ulei de măsline și lămâie.
Miercuri
Mic dejun: 150 ml de lapte parțial degresat, 30 g de cereale integrale, un pahar de suc proaspăt de struguri;
Gustare: un strugure;
Prânz: omletă din două ouă, 300 g de dovlecei și roșii prăjiți în tigaie, 50 g de pâine;
Gustare: un pahar de lapte;
Cina: 70 g de orez fiert cu ciuperci, 250 de grame de dovlecei și ardei grași la grătar, un strugure.
Joi
Mic dejun: două felii de pâine integrală cu marmeladă fără zahăr, un pahar de suc de struguri, ceai verde;
Gustare: un iaurt degresat cu boabe proaspete de struguri;
Prânz: 300 g de spanac fiert cu 125 g de urdă, 40 g de pâine integrală, struguri;
Gustare: struguri;
Cina: ghiveci de legume, 150 g de file de vită cu garnitură de legume, 40 g de pâine integrală.
Vineri
Mic dejun: o ceașcă de ceai verde, 30 g de popcorn;
Gustare: struguri;
Prânz: 70 g de spaghete cu 100 g de scoici, salată de urdă cu struguri albi, condimentată cu o linguriță de ulei și lămâie;
Gustare: un strugure;
Cina: ghiveci de legume, 180 g de pește la grătar, 250 de g de legume la grătar.
Sâmbătă
Mic dejun: patru biscuiți integrali, un pahar de suc proaspăt de struguri, ceai verde;
Gustare: un strugure;
Prânz: o farfurie de cușcuș cu legume și carne, salată mixtă;
Gustare: un strugure;
Cina: supă de legume, hamburger la grătar cu salată mixtă.
Duminică
Mic dejun: un sandviș mic cu pastramă și brânză, un pahar de suc proaspăt de struguri;
Gustare: struguri;
Prânz: 80 g de paste cu ștevie, 300 g de legume fierte, un strugure;
Gustare: o ceașcă de iaurt cu boabe de struguri;
Cina: 150 g de pește slab la grătar, 250 g de legume condimentate cu ulei de măsline și lămâie, o cupă de înghețată.
Această dietă nu poate fi urmată de persoanele care suferă de diabet (strugurii conțin cantități apreciabile de zaharuri) și de persoanele care au problemele renale grave, hipertensiune gravă, retenție de apă în țesuturi, colită de fermentație, diaree cronică, și nici de femeile însărcinate, care trebuie să aibă o alimentație bogată și diversificată.
Citește și Top 3 cele mai bune ceaiuri detoxifiante