Aceasta este o dieta depurativa, utila impotriva retentiei hidrice si a celulitei. Meniul recomandat prevede un aport de 1.400 de calorii pe zi si un consum de cel putin 2 litri de apa.
Secretul proprietatilor benefice pe care le au strugurii sta in continutul ridicat de minerale (in special potasiul si calciul), dar si in bogatia de acizi organici, capabili sa combata retentia hidrica, oboseala, stresul si suprasolicitarea hepatica. Pielita si semintele ii confera o buna putere laxativa, facilitand trecerea alimentelor prin intestine. Acestea sunt motivele pentru care strugurii au fost folositi in cure de secole, efectele fiind vizibile dupa doar cateva zile de regim: piele mai luminoasa si mai tonica, senzatie de energie si un somn mai bun.
Albi sau rosii, au aceleasi proprietati, cu cateva puncte in plus pentru cei din urma, care contin antioxidanti.
Aceasta dieta trebuie urmata doar doua saptamani.
Dieta cu struguri este bazata pe principiul activarii metabolismului de ardere a grasimilor. Astfel, dieta cu struguri stimuleaza digestia si duce la eliminarea toxinelor din organism.
Luni
Mic dejun: un pahar de suc proaspat de struguri; 2 biscuiti integrali; ceai verde in locul cafelei, indulcit cu jumatate de lingurita de miere de albine;
Gustare: o ceasca de iaurt cu boabe de struguri proaspeti;
Pranz: 80-100 g de urda cu struguri albi, salata mixta, condimentata cu o lingura de ulei de masline si lamaie, 50 g de paine integrala;
Gustare: un strugure;
Cina: supa de legume, 180 de grame de merluciu, struguri.
Marti
Mic dejun: o ceasca de iaurt cu struguri, ceai verde;
Gustare: un strugure;
Pranz: 70 g de paste cu 50 g de urda si 50 g de pastrama;
Gustare: un strugure;
Cina: un castron de ghiveci de legume, 180 g de peste slab cu lamaie si salvie la cuptor, salata mixta condimentata cu ulei de masline si lamaie.
Miercuri
Mic dejun: 150 ml de lapte partial degresat, 30 g de cereale integrale, un pahar de suc proaspat de struguri;
Gustare: un strugure;
Pranz: omleta din doua oua, 300 g de dovlecei si rosii prajiti in tigaie, 50 g de paine;
Gustare: un pahar de lapte;
Cina: 70g de orez fiert cu ciuperci, 250 de grame de dovlecei si ardei grasi la gratar, un strugure.
Joi
Mic dejun: doua felii de paine integrala cu marmelada fara zahar, un pahar de suc de struguri, ceai verde;
Gustare: un iaurt degresat cu boabe proaspete de struguri;
Pranz: 300 g de spanac fiert cu 125 g de urda, 40 g de paine integrala, struguri;
Gustare: struguri;
Cina: ghiveci de legume, 150 g de file de vita cu garnitura de legume, 40 g de paine integrala.
Vineri
Mic dejun: o ceasca de ceai verde, 30 g de popcorn;
Gustare: struguri;
Pranz: 70 g de spaghete cu 100 g de scoici, salata de urda cu struguri albi, condimentata cu o lingurita de ulei si lamaie;
Gustare: un strugure;
Cina: ghiveci de legume, 180 g de peste la gratar, 250 de g de legume la gratar.
Sambata
Mic dejun: patru biscuiti integrali, un pahar de suc proaspat de struguri, ceai verde;
Gustare: un strugure;
Pranz: o farfurie de cuscus cu legume si carne, salata mixta;
Gustare: un strugure;
Cina: supa de legume, hamburger la gratar cu salata mixta.
Duminica
Mic dejun: un sandvis mic cu pastrama si branza, un pahar de suc proaspat de struguri;
Gustare: struguri;
Pranz: 80 g de paste cu stevie, 300 g de legume fierte, un strugure;
Gustare: o ceasca de iaurt cu boabe de struguri;
Cina: 150 g de peste slab la gratar, 250 g de legume condimentate cu ulei de masline si lamaie, o cupa de inghetata.
Aceasta dieta nu poate fi urmata de persoanele care sufera de diabet (strugurii contin cantitati apreciabile de zaharuri) si de persoanele care au problemele renale grave, hipertensiune grava, retentie de apa in tesuturi, colita de fermentatie, diaree cronica, si nici de femeile insarcinate, care trebuie sa aiba o alimentatie bogata si diversificata.