Înainte de a începe o dietă trebuie să știți că excesul de greutate acumulat în câteva luni nu poate fi eliminat, într-un mod sănătos, în doar câteva zile. Pentru a ajunge la o greutate normală este ideal să vă schimbați stilul de viață nu pentru o săptămână două, ci pentru totdeauna.
Nu există metode miraculoase, iar dietele foarte restrictive vor fi urmate de o reîntoarcere a kilogramelor pierdute, poate că într-un număr chiar și mai mare.
Asta nu înseamnă că este imposibil să slăbiți prin dietă, ci că trebuie să vă dezvoltați noi obiceiuri alimentare și să vă modificați stilul de viață.
Un regim alimentar care vă poate ajuta să scădeți în greutate într-un mod natural este dieta italiană.
Oricine a vizitat cel puţin o dată Italia a observat că italienilor le place să mănânce.
Cu toate acestea, dieta lor este bogată în peşte, legume şi fructe, iar ponderea produselor care conţin cantităţi mari de grăsimi animale şi colesterol este minimă.
Cu cât veți consuma mai puţine grăsimi şi carbohidraţi, cu atat mai repede veți pierde în greutate.
Persoanele care s-au îngrășat repede vor slăbi ușor dacă vor exclude din dietă alimentele foarte grase: unt, carne, mezeluri, ciocolată, brânză, smântână, frișcă și carnea grasă, înlocuindu-le cu fructe şi legume.
Dieta italiană are trei faze
Prima fază durează şapte zile. În acest timp, corpul dumneavoastră are nevoie să înţeleagă că lupta pentru armonie trebuie să fie serioasă şi temeinică.
Este necesar să se urmeze o dietă săracă în calorii, dar care ca volum să corespundă obiceiurilor dinaintea începerii dietei.
Pentru a face acest lucru, pentru micul dejun, consumați 500 de grame de fructe cu iaurt.
La masa de prânz puteţi găti 200 de grame de orez cu legume, iar pentru cină 500 g legume fierte.
Numărul de mese poate fi crescut prin împărţirea în mai multe porții. Intre mese se poate bea ceai fără zahăr şi suc de portocale proaspăt preparat.
În faza a doua trebuie să reduceți nu doar numărul de calorii, ci și volumul alimentelor consumate. În acest scop, la micul dejun consumați 200 de grame de fulgi de ovăz, la care puteți adăuga 20 de grame şi 100 de grame de afine.
Pentru masa de prânz, preparați 100 g de spaghete cu o lingură de mazăre, o bucată de pui, cu o greutate de 50 grame, și un ou.
La cină consumați o salată din castraveţi proaspeți şi salată verde, un ardei roșu și două felii de ananas.
Dieta italiană permite folosirea oricărui condiment pentru gătit
Această fază trebui să fie urmată de trei zile şi apoi urmează două zile în care micul dejun şi cina sunt aceleaşi, dar pentru cină puteţi adăuga 200 de grame de carne fiartă sau orice peşte cu legume, fără unt.
Această dietă este bogată în vitamine și minerale, este echilibrată și permite un stil de viaţă activ.
Citește și Riscurile la care se supun femeile sedentare