Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Protejati-va creierul cu alimentele corecte

Share

Rosii

Studiile au demonstrat ca licopenul, un antioxidant foarte puternic continut de rosii, protejeaza impotriva oricarui tip de atac al radicalilor liberi care ar putea duce la dementa.

Seminte de bostan

O mana de seminte pe zi sunt suficiente pentru a obtine necesarul de zinc, vital pentru a imbunatati memoria si gandirea.

Broccoli

Reprezinta o sursa foarte buna de vitamina K, despre care se stie ca imbunatateste functiile cognitive ale creierului.

Ulei de peste

Acizii omega-3 existenti in peste si in uleiul de peste sunt esentiali pentru sanatatea sistemului nervos. Consumul de omega-3 este recomandat pentru prevenirea aparitiei bolii Alzheimer si a pierderilor de memorie.

Nuci

Nucile sunt o sursa bogata de vitamina E, importanta pentru prevenirea pierderilor de memorie.

Oua

Ouale sunt foarte bogate in proteine si substante cunoscute pentru sustinerea anumitor functii ale creierului, printre care memoria si functiile motorii.

Spanac

Spanacul contribuie la buna functionare a creierului, asigurandu-i acestuia nutrientii si enzimele necesare pentru intarirea sinapselor si producerea cantitatilor necesare de neurotransmitatori.

Struguri

Studii recente realizate in SUA arata ca sucul de struguri imbunatateste memoria pe termen scurt si capacitatile motorii, datorita nivelul ridicat de antioxidanti pe care-l contine.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *