Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Beneficiile strugurilor

Share

Strugurii, prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, sunt soluţia pentru o sănătate de fier, un pahar cu suc de struguri pe zi putând înlocui paharul cu vin roşu recomandat zilnic.

Strugurii, în special cei roşii, conţin resveratrol – un antioxidant ce are un efect mult mai puternic decât unele vitamine sau decât beta-carotenul în întărirea organismului şi lupta împotriva bolilor. Resveratrolul este unul din cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi până în momentul de faţă. Potrivit statisticilor, resveratrolul este de patru – cinci ori mai puternic decât beta-carotenul.

Resveratrolul se găseşte, printre altele, în vinul roşu, în afine şi în mure.

Concentraţia de resveratrol nu este egală la acelaşi sortiment de struguri. Conţinutul de resveratrol diferă în funcţie de locul unde strugurii au fost crescuţi – zonă cu climat rece sau zonă cu climat cald, dar şi de folosirea pesticidelorfructele organice conţin mai mult resveratrol. Expunerea fructelor la o sursă de căldură duce la reducerea drastică a conţinutului de resveratrol.

Totodată, nu se recomandă îndepărtarea cojii strugurilor, aceasta conţinând cea mai mare cantitate de resveratrol.

Cum un pahar de vin roşu pe zi este o sursă ideală de resveratrol, cei care nu consumă această băutură o pot înlocui cu succes cu un pahar de suc natural de struguri.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *