Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Dieta celor „6 petale”

Share

Dieta celor „6 petale” permite o scadere suficient de rapida in greutate. Acest regim a fost creat de un nutritionist din Suedia – Anna Johansson. Durata acestei diete este de doar sase zile. Simbolul acestei diete este o floare cu sase petale. Fiecare petala reprezinta o zi de dieta, respectiv un meniu. Este demn de remarcat faptul ca nici una dintre petale (zile) nu se repeta. Se poate schimba insa succesiunea petalelor.

Anna Johansson recomanda fixarea pe usa frigiderului a unei flori cu 6 petale, desenata manual si decupata. Fiecare petala va fi numerotata, pe ea fiind notat meniul corespunzator. La sfarsitul fiecarei zile puteti rupe cate o petala din floare.

Secretul succesului dietei

De ce este aceasta dieta atat de eficienta pentru scadere in greutate? Un regim alimentar monoton stimuleaza organismul sa piarda in greutate (fapt demonstrat de numeroase studii). Daca acest regim dureaza mai mult de o zi, se activeaza mecanisme interne care determina organismu sa arda grasimile din depozitele proprii.

Acizii grasi esentiali din branza si peste nu se depun in depozitele de grasime, ci ajuta la buna functionare a organismului.

Meniu

  • Prima zi: orice fel de peste. Acesta poate fi fiert sau copt in cuptor. Puteti folosi supa de peste, condimente, sare si ierburi.
  • A doua zi: orice legume (fierte, la aburi, coapte, proaspete) si sucuri de legume, precum si verdeturi si condimente. Daca doriti, puteti adauga sare (cantitate mica).
  • Ziua a treia: carne de pui fara piele si supa de pui, verdeturi proaspete, condimente si sare.
  • A patra zi: orice cereale, germeni si seminte, paine, fibre. Puteti bea apa si bere. Ierburile aromatice sunt permise, la fel si sare.
  • A cincea zi: branza de vaca degresata si lapte cu un continut scazut in grasimi.
  • A sasea zi: fructe (proaspete, coapte) si suc de fructe (fara adaos de zahar). Se poate adauga vanilie, scortisoara, etc.

In timpul dietei este recomandat sa se consume mute lichide, in special apa  plata, ceai verde si negru.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *