E bine să păstrați diferite condimente în bucătărie și să știți însă exact care este utilizarea lor și în ce condiții.
Iată câteva dintre cele mai populare condimente, care nu ar trebui să lipească din bucătăria dvs.
Busuiocul poate fi întrebuințat la salatele de legume (castraveți, roșii, marole) sau la supe și fripturi. Dă o aromă aparte mâncării, însă nu trebuie să se exagereze cu cantitatea.
Se adaugă doar două sau trei frunze uscate de busuioc, fără alt condiment. Busuiocul poate fi întrebuințat la orice mâncare pe bază de roșii, la salate sau sosuri și ciorbe.
Țelina conservată sau uscată este unul dintre condimentele ce pot fi utilizate în toate tipurile de mâncăruri.
La salate se recomandă țelină crudă, dată pe răzătoare. Un gust bun îl da supelor și fripturilor, atunci când se adaugă după ce carnea a fost scoasă din cuptor. Țelina ar trebui să fie unul din ingredientele principale la supa de roșii, dându-i un gust aparte.
Hațmațuchi are o aromă asemănătoare pătrunjelului, însă nu atât de puternică. Se întrebuințează în orice tip de salate, sau la supe, pentru a le conferi un aspect cât mai apetisant. Poate fi preparat salată, împreună cu țelina sau morcov și servit ca garnitură la diferite mâncăruri.
Cuișoarele nu pot fi folosite la orice tip de mâncare, ci în special la cele considerate ca „delicatese”.
Are o aromă puternică și de aceea nu trebuie utilizate împreună cu alte condimente. Cuișoarele sunt recomandate în special la preparatele din pește sau la fripturi din vânat. De asemenea, nu ezitați să le folosiți la prăjituri sau budinci.
Mărarul are o aromă puternică și de aceea îl puteți întrebuința la orice tip de mâncare. Nu trebuie scăpat însă din vedere că indiferent de preparat (salate, garnituri, fripturi) mărarul se adaugă în final, presărat deasupra.
Menta nu se întrebuințează doar pentru ceai. Deși foarte populară, această plantă nu este atât de cunoscută ca și condiment. Totuși, menta conferă o aromă aparte salatelor cu morcov și țelină sau preparatelor pe bază de carne de miel.
Boiaua de ardei se întrebuințează numai în anumite mâncăruri, care pot fi puternic condimentate. De obicei poate fi folosită la diverse sosuri, mai ales la cele pentru spaghete.
Tarhonul nu merge în combinație cu alte condimente, decât cu piperul. Nu trebuie utilizat în cantități mari, deoarece are o aromă foarte puternică. Se întrebuințează mai ales la mâncărurile din ciuperci și la sosuri.
Cimbrul este unul dintre cele mai populare condimente, putând fi utilizat la toate tipurile de mâncăruri. Nu trebuie să lipsească din mâncărurile pe bază de carne și pește.
Citește și Efectul antioxidant al ceaiului verde