O medie de 650 de calorii, zilnic. Această dietă se bazează pe limitarea consumului de lipide şi carbohidraţi, fiind recomandate alimentele bogate în vitamine şi minerale.
Scăderea în greutate este posibilă şi datorită creşterii temperaturilor exterioare la peste 20 de grade, fapt care favorizează consumul de lichide şi scăderea poftei de mâncare. În plus, pe timpul verii, activitatea fizică este mai intensă, contribuind la arderea grăsimilor din organism.
Ziua 1
Mic dejun: ceai neîndulcit, o felie de pâine de secară (pâine prăjită sau biscuiţi);
Gustare: 200 de grame de iaurt fără grăsimi;
Prânz: 100 grame de peşte fiert, supă de legume (varză, morcovi, ceapă, cartofi, roşii);
Cină: 200 de grame de legume fierte, în orice combinaţie (ceapă, ardei, ciuperci, roşii, morcovi, dovlecei, varză, vinete, usturoi, ciuperci, etc), o felie de pâine de secară.
Ziua a 2-a
Mic dejun: cafea neîndulcită, două nuci;
Gustare: iaurt degresat, o jumătate de banană;
Prânz: supă- 100 de grame de carne de vită, varză, morcov, ceapă, cartofi, roşii;
Cina: 200 de grame de legume fierte, în orice combinaţie (ceapă, ardei, ciuperci, roşii, morcovi, dovlecei, varză, vinete, usturoi, ciuperci, etc), o felie de pâine de secară.
Ziua a 3-a
Mic dejun: cafea neîndulcită, doi biscuiţi;
Gustare: iaurt degresat, juătate de ceaşcă de căpşuni;
Prânz: supă – 100 de grame de carne de pui, varză, morcov, ceapă, cartofi, roşii;
Cină: 200 de grame de legume fierte, în orice combinaţie (ceapă, ardei, ciuperci, roşii, morcovi, dovlecei, varză, vinete, usturoi, ciuperci, etc), o felie de pâine de secară.
Ziua a 4-a
Mic dejun: ceai neîndulcit, doi biscuiţi;
Gustare: salată de varză proaspătă (100 de grame), un ou fiert tare;
Prânz: 100 grame de peşte fiert, supă de legume (varză, morcovi, ceapă, cartofi, roşii);
Cină: 200 de grame de legume fierte, în orice combinaţie (ceapă, ardei, ciuperci, roşii, morcovi, dovlecei, varză, vinete, usturoi, ciuperci, etc), o felie de pâine de secară.
Ziua a 5-a
Mic dejun: o jumătate de ceaşcă de ceai neîndulcit şi fructe de sezon;
Gustare: iaurt degresat şi două nuci
Prânz: supă- 100 de grame de carne de vită, varză, morcov, ceapă, cartofi, roşii;
Cina: 200 de grame de legume fierte, în orice combinaţie (ceapă, ardei, ciuperci, roşii, morcovi, dovlecei, varză, vinete, usturoi, ciuperci, etc), o felie de pâine de secară.