Acest regim are rolul de a depura şi de a curăţa corpul de toxine. În această perioadă ce precede sezonul estival este fundamental să urmaţi un regim care să treazească metabolismul pentru a vă pregăti pentru noul anotimp.
Este o dietă cu 1.200 kilocalorii, care prevede 5 mese şi care vă va ajuta să pierdeţi două kilograme, evident dacă nu neglijaţi nici activitatea fizică.
Luni
Mic dejun: un pahar de lapte dulce, 3 felii de biscuiţi integrali cu 3 linguriţe de dulceaţă fără zahăr;
Gustare: o porţie de fructe;
Prânz: 70 g de orez fiert cu ciuperci; legume mixte fierte condimentate cu 2 linguriţe de ulei de măsline şi oţet de mere;
Gustare: 125 g de iaurt;
Cină: 200 g de spanac fiert (preparat cu două linguriţe de ulei de măsline, morcovi, ceapă şi usturoi); 80 g de piept de pui; 50 g de pâine integrală.
Marţi
Mic dejun: o ceaşcă de cafea sau ceai, 125 g de iaurt cu fructe, 2 biscuiţi integrali;
Gustare: un măr;
Pranzo: 80 g de paste condimentate cu suc de roşii; salată mixtă condimentată cu lămâie şi două linguriţe de ulei de măsline;
Gustare: salată de fructe;
Cină: un ou fiert, salată (preparată cu un cartof fiert, ceapă, 50 g de roşii proaspete şi condimentate cu două linguriţe de ulei), 150 g de ardei copţi, 50 g de pâine integrală.
Miercuri
Mic dejun: o ceaşcă de cafea sau ceai, două felii de pâine intergală cu două linguriţe de urdă şi două linguriţe de miere;
Gustare: o pară;
Prânz: 80 g de paste cu suc de roşii, salată de roşii cu urdă condimentată cu ulei de măsline;
Gustare: 125 g de iaurt natural;
Cină: 250 g de dovlecel la grătar, 50 g de pâine integrală; 100 g de piept de pui.
Joi
Mic dejun: o ceaşcă de ceai sau cafea, 3 biscuiţi integrali;
Gustare: 125 g de iaurt cu cereale;
Prânz: ghiveci de legume; salată verde cu ulei de măsline şi oţet de mere;
Gustare: o felie de ananas proaspăt;
Cină: 120 g de piept de pui la grătar, salată mixtă condimentată cu ulei de măsline, 50 g de pâine integrală.
Vineri
Mic dejun: o ceaşcă de cafea; 125 g de iaurt; două felii de pâine integrală cu două linguriţe de dulceaţă neîndulcită;
Gustare: o banană;
Prânz: 70 g de orez cu ciuperci; salată verde cu ulei de măsline şi lâmâie;
Gustare: o salată de fructe;
Cină: 80 g de piept de pui la cuptor; 150 g de păstăi fierte, 50 g de pâine integrală.
Sâmbătă
Mic dejun: un pahar de suc de grapefuit; 2 biscuiţi integrali;
Gustare: un kiwi;
Prânz: salată mixtă cu linte; 80 g de peşte la cuptor;
Gustare: 125 g de iaurt;
Cină: salată de pui cu legume; 50 g de pâine integrală.
Duminică
Mic dejun: un pahar de lapte cu două linguri de fulgi de porumb;
Gustare: o portocală;
Prânz: 80 g de paste cu 50 g de conopidă; salată cu morcovi şi dovlecei condimentată cu două linguriţe de ulei de măsline;
Gustare: un pahar de suc de ananas fără zahăr;
Cină: 200 g de piept de pui la grătar sau cuptor, cu lămâie şi pătrunjel; salată verde.