Scrie...

NUTRITIE & DIETE

La femei, mancatul rapid determina cresterea in greutate

Share

Femeile de varsta mijlocie care nu mananca in graba si mesteca mai lent prezinta mai putine riscuri sa ia in greutate decat cele care mananca repede si hulpav, releva un studiu efectuat de cercetatori din Noua Zeelanda.

In cadrul acestui studiu, cercetatori de la Otago University au analizat relatia dintre viteza mancatului si indicele de masa corporala (IMC) pe un esantion de 1.500 de femei neozeelandeze, cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani, categoria de varsta ce reprezinta un risc ridicat de crestere in greutate.

Rezultatele studiului realizat de Departamentul de Nutritie al universitatii mentionate ar putea conduce la noi metode de succes in combaterea obezitatii, considera cercetatorii, desi faptul ca mancatul in graba favorizeaza cresterea in greutate este bine cunoscut de multa vreme.

Astfel, echipa de nutritionisti condusa de dr.Caroline Horwath a stabilit ca dincolo de factori cum ar fi varsta, etnia, fumatul, activitatea fizica si stadiul de menopauza, femeile care mancau intr-un ritm mai rapid raportau un indice al masei corporale mult mai mare decat cele care mancau mai lent.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *