Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Mai multi antioxidanti in popcorn decat in fructe si legume?

Share

In floricelele de porumb se gasesc mai multi antioxidanti buni pentru sanatate decat in fructe si legume, a spus o echipa de cercetatori americani la un congres desfasurat la San Diego.

Polifenolii, acele molecule excelente pentru prevenirea cancerului si a altor boli, se gasesc in concentratie mai mare in floricele de porumb decat in fructe si legume, in care sunt diluati in apa in proportie de 90%, relateaza 7sur7.be.

Floricelele de porumb sunt snack-ul ideal. Este singurul bob intreg netratat. Toatele celelalte boabe, cum ar fi cerealele, sunt tratate si diluate cu alte ingrediente”, spune Joe Vinson de la Universitatea Scranton. „O portie de popcorn asigura 70% din nevoile zilnice de cereale complete. De obicei nu consumam decat jumatate, asa ca floricelele ar putea acoperi deficitul in mod foarte placut”, adauga el.

Joe Vinson mai precizeaza ca popcornul nu poate inlocui fructele si legumele, care contin alte vitamine si nutrienti indispensabili. Interesant este ca partea galbena care ramane de obicei intre dinti contine cei mai multi antioxidanti.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *