Femeile de vârstă mijlocie care nu mănâncă în grabă și mestecă mai lent prezintă mai puține riscuri să ia în greutate decât cele care mănâncă repede și hulpav, relevă un studiu efectuat de cercetători din Noua Zeelandă.
În cadrul acestui studiu, cercetători de la Otago University au analizat relația dintre viteza mâncatului și indicele de masă corporală (IMC) pe un eșantion de 1.500 de femei neozeelandeze, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, categoria de vârstă ce reprezintă un risc ridicat de creștere în greutate.
Rezultatele studiului realizat de Departamentul de Nutriție al universității menționate ar putea conduce la noi metode de succes în combaterea obezității, consideră cercetătorii, deși faptul că mâncatul în grabă favorizează creșterea în greutate este bine cunoscut de multă vreme.
Astfel, echipa de nutriționiști condusă de dr. Caroline Horwath a stabilit că dincolo de factori cum ar fi vârsta, etnia, fumatul, activitatea fizică și stadiul de menopauză, femeile care mâncau într-un ritm mai rapid raportau un indice al masei corporale mult mai mare decât cele care mâncau mai lent.
Citește și Cojile de ceapă conțin cantități mari de fibre și flavonoide