Prăjitura de post este un desert delicios, rapid și nu necesită coacere.
Ingrediente:
700 g biscutiți vărsați
2 kg mere
500 g zahăr
4 plicuri de budincă de vanilie
1200 ml apă
6 plicuri de zahăr vanilat
3 lingurite scorțișoară măcinată
o esență rom
Preparare:
Zahărul se caramelizează, se stinge cu un litru de apă și se lasă să dea în clocot. Se curăță merele, se taie cubulețe, se pun în apă și se lasă să fiarbă, împreună cu scorțișoara, timp de 10 minute.
Vanilia se amestecă ușor cu 200 ml apă, apoi se pune peste mere și se lasă să fiarbă până se leagă bine și se îngroață puțin compoziția.
La sfârșit, se adaugă esența de rom.
Se tapetează o tavă cu folie, se așază biscuiții, apoi se pune un strat de mere, iar biscuiți și mere și un al treilea strat de biscuiți și de compoziție de mere.
Prăjitura se ține la rece câteva ore.